|

Afganistan'da 8 Türk kaçırıldı!

Afganistanın doğusunda bir helikopter Taliban kontrolündeki bir bölgeye acil iniş yaptığı, helikopterde bulunan 8'i Türk 11 kişin Taliban tarafından kaçırıldı. kaçırılanların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

YENİSAFAK.COM.TR / AJANSLAR
00:00 - 22/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 09:13 - 22/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Afganistan'da 8 Türk kaçırıldı!
Afganistan'da 8 Türk kaçırıldı!

Afganistan'ın doğusundaki Logar eyaletinde sivil bir Türk helikopteri acil iniş yapmak zorunda kaldı. Logar eyaleti polis yetkilisi Reis Han Sadık, AFP ajansına yaptığı açıklamada, helikopterin bulunduğunu ancak içindekilerin Taliban tarafından kaçırıldığını söyledi."

8 TÜRK KAÇIRILDI

Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklama ile helikopterde bulunan 8 Türk'ün kaçırıldığını doğruladı. Açıklamada kaçırılanların sağlık durumu ile ilgili detaylı bilginin olmadığı belirtildi.

DURUMLARI İYİ

Helikopterin bağlı olduğu Horasan Logistic şirketi, helikopterde bulunan 11 kişiden 8'inin Türk mühendisi diğerlerinin Afgan ve Rus vatandaşı olduğunu söyledi. Horasan Logistic'ten yapılan açıklamada, "Helikopterde bulunan 8 Türk mühendisi MT İnşaat şirketinde çalıyordu. Mühendisler, ülkenin Host vilayetinde bulunan inşaat şirketine ait çalışmaları inceledikten sonra başkent Kabil'e dönüyordu. Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde bu olay gerçekleşti" denildi. Alıkonulanların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten şirket, Logar yetkilileri ile sıkı temasta olduklarını vurguladı.

Kabil'deki Rus büyükelçiliğinden yapılan açıklamada ise helikopterin iki pilotundan en az birinin Rus vatandaşı olduğu bildirildi.

Taliban sçzcüsü Zabihullah Mücait de gönderdiği bir maile olayı Taliban'ın üstlendiğini belirterek, helikopterin imha edildiğini ve içindekilerin ele geçirildiğini duyurdu.


Afganistan'da bulunan Uluslararası Güvenlik Gücü ISAF'tan yapılan açıklamada da helikopterin sivil olduğu ve ISAF'la ilgisi olmadığı duyuruldu.

The Taliban have captured all aboard a helicopter that crashed on Sunday in a volatile region of Afghanistan's east, a spokesman said on Monday.

"Mujahideen immediately surrounded the chopper, detained (the) foreigners aboard and completely destroyed the helicopter ... by setting it alight," Taliban spokesman Zabihullah Mujahid said in an emailed statement. (Reporting by Mirwais Harooni; Writing by Dylan Welch; Editing by Nick Macfie)

11 yıl önce