|

Ahmet Altan serbest bırakıldı, Mehmet Altan tutuklandı

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan Ahmet Altan ile kardeşi Mehmet Altan, 'darbeye teşebbüs etmek, FETÖ'ye yardım yataklık ve FETÖ'nün propagandasını yapmak' suçlarında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 11 gündür Terörle Mücadele Şubesi'nde ifade veren Altan kardeşlerden Ahmet Altan serbest bırakılırken, Mehmet Altan ise tutuklandı

Yeni Şafak
00:03 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:46 - 22/09/2016 Perşembe
AA

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gazeteci-Yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gazeteci yazar Ahmet Altan serbest bırakılırken, Prof. Dr. Mehmet Altan tutuklandı.



Gözaltında tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden 11 gün sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Ahmet ve Mehmet Altan'ın, burada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) medya oluşumuyla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından ifadesi alındı.



İfade verme işleminin ardından Savcı Can Tuncay, Altan Kardeşleri, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Örgüte yardım ve yataklık" suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.




Gazeteci yazar Ahmet Altan serbest bırakılırken, Prof. Dr. Mehmet Altan tutuklandı.







#Ahmet Altan
#FETÖ
#Mehmet Altan
8 yıl önce