|

AK Parti milletvekilleri Makedonya'da

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, “Balkan Savaşları'nın 100. yıl dönümünde soydaşlarımızla birlikte olduk” dedi.

Aa
00:00 - 3/06/2012 Pazar
Güncelleme: 21:20 - 3/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti milletvekilleri Makedonya'da
AK Parti milletvekilleri Makedonya'da

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, kadın milletvekilleri ve kadın kolları üyeleri Makedonya'da ziyaretlerde bulundu.

Balkanlar Strateji Araştırma Merkezi (BASAM) Genel Sekreteri Sevilay Sait'in girişimiyle gerçekleşen Balkanlar gezisinde milletvekilleri ve partililer, Kosova ve Makedonya'daki Türk tarihi eserlerinin bulunduğu yerleri gezdi.

AK Parti kafilesi gezinin ardından Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer ve eşi Mehtap Sökmensüer tarafından Vodna Büyükelçilik rezidansında ağırlandı.

Güldal Akşit, milletvekillerinden oluşan büyük bir kafileyle Makedonya'yı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, 'Balkanlar'daki tarihimizi çok farklı duygularla yaşadık' dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öğüş de Makedonya ziyaretinin çok önemli olduğunu kaydederek, 'Balkanlar'dan ayrılalı 100 yıl geçtiyse de Balkanlar'da kalan soydaşlarımızı unutmadık ve Türkiye ile her zaman gönül gönüle yakın olan kardeşlerimizin yanındayız' ifadesini kullandı.

Kadın milletvekillerinin eşlerinin de bulunduğu kafile, Makedonya'da geçerek, Ohri ile Struga kentlerini de gezdi.

BASAM Genel Sekreteri Sevilay Sait, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki Balkan dernekleriyle yaptıkları ortak çalışma sonucu ziyaretin gerçekleştirildiğini belirtti.

Sait, 'Kadın milletvekilleri ile eşlerinden oluşan 42 kişilik büyük kafile üyeleri, gerek Türk soydaşlarımızla görüşmekten gerekse tarihimizin bir parçası olan Kosova ile Makedonya'da gördüklerinden çok duygulandılar' dedi.


12 yıl önce