|

AK Parti'den Trump'ın tehdidine tepki

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD Başkanı Trump'ın yarın BM Genel Kurulu'nda oylanacak Kudüs tasarısı öncesi dünyayı tehdit etmesine ilişkin tepki göstererek, "Güçlü olmak haklı olmak için yeterli değildir. Adalet tehditle, şantajla ele geçirilecek, ortadan kaldırılabilecek bir kavram değildir" dedi.

Yeni Şafak
23:03 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:05 - 21/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal

ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs için dünya devletlerini açık açık tehdit ederek "Yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar alıyorlar bizden, sonra da bize karşı oy kullanıyorlar. Oylamayı iyi izliyoruz, kaydedeceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, ABD Başkanı Trump'ın yarınki BM Genel Kurulu'nda oylanacak Kudüs tasarısına ilişkin dünyayı tehdit etmesine tepki gösterdi.

Mahir Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Aldığı kararlarla İsrail’in hukuksuzluğuna ortak olan ABD, şimdi de yaptığı açıklamalarla Genel Kurul öncesi BM üyelerini tehdit etmektedir. Güçlü olmak haklı olmak için yeterli değildir. Adalet tehditle, şantajla ele geçirilecek, ortadan kaldırılabilecek bir kavram değildir.


Tüm BM üyelerini Genel Kurul’daki oylamada haktan ve hukuktan yana oy kullanmaya davet ediyor, adaletin tecellisi için diplomasinin tüm meşru kaynaklarıyla etkin bir şekilde faaliyet yürüteceğimizi ifade ediyoruz."

#Mahir Ünal
#Donald Trump
#AK Parti
#ABD
6 yıl önce