|

AK Parti'li İnceöz: Atılan adım önemli

Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmayı değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz “Türkiye İsrail ilişkilerinin normalleşmesi adına atılan adım, gerek iki ülke ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler açısından önemlidir" dedi.

Yeni Şafak
15:24 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:07 - 27/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz açıklama yaptı.
AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz açıklama yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, İsrail ile yürütülen müzakerelerde varılan aşamaya ilişkin

“Türkiye İsrail ilişkilerinin normalleşmesi adına atılan adım, gerek iki ülke ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler açısından önemlidir" dedi. İnceöz şunları söyledi:



"En önemlisi Türkiye'nin başından beri ortaya koyduğu koşullardan taviz vermemesi ve İsrail tarafının bunu kabullenmesi olmuştur. Milletimizin çıkarlarını önceleyen bu mutabakat aynı zamanda İsrail ablukası altındaki Filistin ve Gazze için de hayati öneme sahiptir. Türkiye'den özür dilenmesi, Mavi Marmara şehitlerinin yakınlarına tazminat ödenmesi ve Filistin'e uygulanan ambargonun hafifletilmesini kapsayan bu tarihi adımın başta ülkemize, mavi Marmara şehitlerinin ailelerine ve Filistin coğrafyasına hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreç yaraların sarılması, Filistin'in acil ihtiyaçlarının karşılanması ve iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi adına atılacak adımlardan ibarettir. Türkiye; liderimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'One minute', “Dünya 5'ten büyüktür' dediği yerdedir ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Filistin başta olmak üzere mazlum coğrafyaların haklı mücadelesinin yanında olmaya devam edecektir."



#AK Parti
#İlknur İnceöz
#İsrail
8 yıl önce