|

Aksiyon yetmez ilime, bilime de ihtiyaç var

ÖNDER'in iftarına katılan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu, ülkede son yıllarda yaşanan travma ve İslam dünyasının yaşadığı sıkıntıların sadece aksiyonla çözülemeyeceğini belirterek, "Bir o kadar da ilim, bilgi, kitap ve düşünceyle hemhal olmak gerekir"dedi. İftarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Yeni Şafak
12:26 - 8/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:52 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
'Millet' isimli yağlı boya tablosu
'Millet' isimli yağlı boya tablosu

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, yeni dönemde faaliyetlerini yürüteceği Cağaloğlu Hacıbeşirağa Tekkesi'ndeki tarihi mekanda gerçekleştirdiği resterasyon çalışmasını tamamlanmasının ardından, aynı mekanda verdiği iftarla imam hatip camiasını bir araya getirdi.

ÖNDER'in iftarına Önder Başkanı Halit Bekiroğlu, eski başkanlar İbrahim Solmaz, Hüseyin Korkut, Önder Akademi Başkanı Doç. Dr. Cihat Demirli, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz'ın da aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

İlim ve bilgi şart

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu davetlilere hitaben yaptığı konuşmada ülkede son yıllarda yaşanan travmalar ve İslam dünyasının yaşadığı sıkıntılar, sadece aksiyonla çözülemeyeceğini belirterek, "Aksiyona da ihtiyaç var ama bir o kadar da ilim, bilgi, kitap ve düşünceyle hemhal olmak gerekir." dedi.

Bekiroğlu, Hacı Beşir Ağa Medresesi'nin bir dönem ÖNDER'e genel merkez olarak hizmet verdiğini anımsatarak, restorasyon çalışması sonrasında mekanın ÖNDER Akademi'nin çalışma alanı olacağını kaydetti.Gecede "İstanbul 7 Tepe Resim Sergisi" ile "Her Kitap Yeni Bir Hayat" projesinde katılarak başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Millet tablosu Külliye'de

Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin, 8 ayda tamamladığı tablolar gecede sergilendi. Darbe gecesi minareden Sela okuyan hoca ile darbecilerin tanklarını esir alan vatandaşların yer aldığı "Millet" isimli yağlı boya tablosunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Külliye'de BM tarafından hediye edilen tablo ile aynı büyüklükte aynı hizaya asıldığı ifade edildi.

#ÖNDER
#Halit Bekiroğlu
#Külliye
7 yıl önce