|

Alçakça bir iftira

Dışişleri Bakanlığı, eğit-donat mezunlarının El Nusra tarafından kaçırılmasında Türkiye'nin dahli olduğu yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı.

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:53 - 26/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, eğit-donat programına katılan ilk mezunların Suriye'ye dönüşlerinde kaçırılmaları hadisesinde Türkiye'nin dahli olduğuna ilişkin iddiaları sert bir dille yalanladı. Bilgiç, bir basın mensubunun buna yönelik sorusuna verdiği cevapta, kaçırılma olayının Türkiye'nin bilgisi dahilinde gerçekleştiği haberlerinin tamamıyla hayal mahsulü olduğunu belirtti. Bilgiç, "Türkiye'nin terör örgütü ilan ettiği gruplarla ilişkisi olduğunu iddia etmek maksatlı ve alçakça bir iftiradır" diye konuştu.







HİÇBİR İŞARET YOK


Türkiye'nin resmi açıklamasına benzer bir demeç de ABD'den gelmiş, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, "Haberleri gördük ama Türk hükümetinin bu muhaliflerin yerlerini El Nusra'ya ihbar ettiğine dair hiçbir işaret yok" ifadelerini kullanmıştı. ABD ve koalisyon güçleri tarafından terör örgütü IŞİD'e karşı savaşmaları için eğitilip silahlandırılan Suriyeli ılımlı muhaliflerden bir kısmı, temmuz sonunda Suriye'ye geçtikten sonra Nusra Cephesi tarafından alıkonulmuştu.



Uçaklarınızı gökyüzünde görmek isteriz


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, IŞİD karşıtı koalisyon operasyonları ile ilgili Amerika ve Türkiye arasındaki teknik görüşmelerin tamamlanmasına ilişkin soruları yanıtladı. Kirby, ABD Savunma Bakanlığı'nın Ankara ile sağlanan anlaşmayı duyurduğunu hatırlattı. Türk uçaklarının örgüte yönelik hava saldırılarına ne zaman başlayabileceğine dair detayların Savunma Bakanlığı'na sorulması gerektiğini belirten Kirby, "Türk uçaklarını gökyüzünde görmekten memnuniyet duyacağız" dedi.


#Tanju Bilgiç
#ışid
#daeş operasyonları
9 yıl önce