|

Alfa Romeo'dan atletik model

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, üstü açık spor otomobili 4C Spider konseptini 84. Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergiledi. Alfa Romeo'dan yapılan açıklamaya göre, üstü açık spor otomobili Alfa 4C Spider konsepti, 84. Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı. Seri üretimine 2015 yılının ilk çeyreğinde başlanması hedeflenen Alfa 4C Spider konsept, kaslı ve atletik gövde yapısı ile modern Alfa Romeo tasarım anlayışının göz alıcı unsurlarını taşıyor.

Aa
00:00 - 4/03/2014 Salı
Güncelleme: 14:04 - 4/03/2014 Salı
Yeni Şafak
Alfa Romeo'dan atletik model
Alfa Romeo'dan atletik model

Yaklaşık 4 metre uzunluğa ve 2,4 metrelik aks mesafesine sahip olan iki kişilik Alfa Romeo konsepti, karbon ve alüminyum kullanılan gövde ve şasi unsurları sayesinde hafifletilmiş gövde yapısıyla dikkat çekiyor. Alfa Romeo 4C Spider Konsept sahip olduğu kumaş tavan ile ilgi çekerken, tamamen karbon fiberden meydana getirilen şasisiyle, gövdeyi destekliyor.

4C Spider konsept, arka çerçeve yapısı ve çarpışma bölmelerinde ise yoğun şekilde alüminyum kullanılmış olmasıyla da ön plana çıkıyor. TCT otomatik şanzımanla motorun üretttiği gücü arka tekerleklerine ileten Alfa Romeo 4C Spider konsept, 0-100 km/s hızlanmasını 4,5 saniyede tamamlayarak 250 km/s'nin üzerinde son hıza erişebiliyor.

Alfa Romeo 4C Spider konsept, azami çevikliği ve yol tutuşu garanti eden sofistike bir süspansiyon sistemine sahip olmasıyla da dikkati çekiyor. Arkadan itiş ve olağanüstü ağırlık-güç oranıyla birlikte kombine edilen süspansiyon sistemi, ön aksta yüzde 40, arka aksta yüzde 60 ağırlık dağılımıyla Alfa Romeo sürüş zevkini sunuyor.


10 yıl önce