|

Alfred, Meclis gündeminde

Cihan
00:00 - 2/11/2007 Cuma
Güncelleme: 18:06 - 2/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
Alfred, Meclis gündeminde
Alfred, Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ABD merkezli Alfred Üniversitesi'nin İstanbul'da YÖK'ten izinsiz olarak faaliyete geçmesini Meclis gündemine taşıdı.

Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergseinde, Ekim ayı içinde açılışı yapılan Alfred Üniversitesi İstanbul Eğitim Kampüsü'nün yasal olmadığı gerekçesiyle YÖK tarafından İstanbul Valiliği ve Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunu hatırlattı.

YÖK'ün buna ek olarak söz konusu üniversitenin internet sitesine erişimin engellenmesi için İstanbul Valiliği'ne yazı yazdığını ifade eden Özyürek, "YÖK'ün yasalara uygun olmadığını belirterek, hakkındaki yasal işlem başlattığı söz konusu yabancı eğitim kurumunun Türkiye'deki hukuki durumu tarafınızca nasıl algılanmaktadır" diye sordu.

Başbakan Erdoğan'a, egemen bir devletten izin alınmadan o ülkenin topraklarında bu tür eğitim faaliyetinin yapılabileceğini düşünüp düşünmediğini soran Özyürek, şöyle dedi:

"Yabancı sermaye statüsünde olması gereken bu girişim, bu statüsüne binaen gerekli izinleri almış mıdır? Eğer izin alınmışsa bunun bir eğitim kurumu olduğu tescil edilmiş midir? YÖK'ten izin almadan faaliyete geçmek gibi oldukça büyük bir cesareti, söz konusu kurum nereden almıştır ?"

17 yıl önce