|

Ali İsmail yürüyerek taburcu oldu

Eskişehir'de darp edilerek öldürüldüğü iddia ediilen Ali İsmail Korkmaz'ı taburcu eden hastane ortaya atılan iddiaları yalanlayarak, Korkmaz'ın tedavi edildikten sonra yürüyerek taburcu olduğunu açıkladı.

Aa
00:00 - 19/07/2013 Cuma
Güncelleme: 11:17 - 19/07/2013 Cuma
Yeni Şafak
Ali İsmail yürüyerek taburcu oldu
Ali İsmail yürüyerek taburcu oldu

Yunus Emre Devlet Hastanesi Yöneticisi Zihni Ergün, Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darbedilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'la ilgili, "Korkmaz'ın muayene ve tedavi edilmeksizin hastane kapısından geri çevrildiği, hastane bahçesinde banklarda sabahladığı halde hastaneye kabul edilmediği bilgisi yalan ve iftiradan ibarettir" değerlendirmesinde bulundu.

Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, gerek yazılı ve görsel basında gerekse sosyal medyada Ali İsmail Korkmaz'ın vefatı ile ilgili yapılan haber ve paylaşımları üzülerek takip ettiklerini bildirerek, şunları kaydetti:

"Basında yer alan 10.07.2013 tarihinde tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın 03.06.2013 tarihinde hastanemize başvurmuş olmasına rağmen tedavi edilmeden hastanemizden gönderildiği iddiası tamamen asılsızdır. Ali İsmail Korkmaz, 03.06.2013 tarihinde kamuoyunda Mavi Hastane olarak bilinen Anadolu Üniversitesi Hastanesinden ambulans ile hastanemiz acil servisine saat 03.00'da getirilmiş, acil serviste Dr. Hasan Gülcü tarafından muayenesi yapılmış, kafa, boyun, gövde, lumbosakral bölge, her iki omuz bölgesinin direkt grafileri ve ayrıca beyin tomografisi çekilmiş, beyin tomografisi radyoloji uzman hekimi tarafından değerlendirilmiş ve kafa kaidesi kemiklerinde kırık hattı ya da beyinde kanamaya ait herhangi bir görüntü olmadığı anlaşılmıştır.

Sağ skapula (kürek kemiği) üst ucunda kırık olduğu tespit edilerek sağ kol valpeu bandajına alınmış, hasta 3,5 saat gözlem altında tutulmuş, saat 06.30 civarında hastaneden yürüyerek taburcu olmuştur. Acil serviste yapılan acil müdahalenin ardından kürek kemiği ucundaki kırıkla ilgili olarak ortopedi polikliniğine başvurması tavsiye edilmiştir. Ali İsmail Korkmaz tedavinin hiçbir aşamasında coumadin kullandığına dair bilgi vermemiş olup coumadin kullanımı rutin tahlillerde de belirlenebilen bir durum değildir."

"Basında yer aldığı gibi Ali İsmail Korkmaz'ın muayene ve tedavi edilmeksizin hastane kapısından geri çevrildiği, hastane bahçesinde banklarda sabahladığı halde hastaneye kabul edilmediği bilgisi yalan ve iftiradan ibarettir" ifadelerini kullanan Ergün, 1963 yılından beri Eskişehir ve bölge illerin halkına, anayasanın eşitlik ilkesinden asla taviz vermeyerek, özveriyle kamu hizmeti veren hastanelerinin bu ithamları ve suçlamaları hak etmediğini savundu.

Ergün, Korkmaz'ın Yunus Emre Devlet Hastanesindeki tedavi süreci ile ilgili olarak başlatılan ön incelemenin devam ettiğini bildirdi.

Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, yoğun bakımda tedavisi sürerken 10 Temmuz'da hayatını kaybetmişti.

Dün, Korkmaz'ın ölümüne ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen müfettişler Eskişehir'de, Korkmaz'ın tedavi gördüğü hastanelerde ve olayın meydana geldiği öne sürülen bölgede incelemelerine başlamıştı.

Müfettişler, incelemelere göre hazırlayacağı raporu ilgili bakanlıklara sunacak.

11 yıl önce