|

'Ana muhalefet PYD'nin terör örgütü olduğunu elbette biliyor'

Başbakan Yıldırım AK Parti Balıkesir İl Kongresinde konuştu. Başbakan Yıldırım, " Zaman zaman çıkıp bununla ilgili bilen de bilmeyen de konuşuyor, ahkam kesiyor. Ana muhalefet partisinin kimi kendini bilmez vekilleri çıkıp 'PYD terör örgütü değil' diyebiliyor. Bu ne ahmakça bir şeydir, bu ne aymazlıktır. PYD'nin, YPG'nin PKK ile aynı örgüt olduğunu bunlar bilmiyor mu? Elbette biliyorlar" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:11 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 19:08 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım
Başbakan Yıldırım

Başbakan Yıldırım AK Parti Balıkesir İl Kongresinde konuştu.









Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'nin büyümesinin önündeki engelleri kaldırdık.

15 Temmuz hain FETÖ'nün darbe girişiminde ezanlarımızı dindirtmediniz.

"Ana muhalefet partisi
PYD terör örgütü değil diyebiliyor"

Zaman zaman çıkıp bununla ilgili bilen de bilmeyen de konuşuyor, ahkam kesiyor. Ana muhalefet partisinin kimi kendini bilmez vekilleri çıkıp 'PYD terör örgütü değil' diyebiliyor. Bu ne ahmakça bir şeydir, bu ne aymazlıktır. PYD'nin, YPG'nin PKK ile aynı örgüt olduğunu bunlar bilmiyor mu? Elbette biliyorlar.

"Hiçbir milletin, ülkenin düşmanı değiliz"

Bir yandan terör örgütlerine ve işbirlikçilerine karşı amansız mücadele veriyoruz diğer yandan da milletimizin hak ettiği hizmetleri yapa yapa geliyoruz.

Bizim siyasetimiz adaleti, vicdanı vazgeçilmez değer olarak kabul eder. Darda olana, zorda olana zalime karşı mazlumu korumayı esas alan bir siyasettir. Hiçbir mileltin, ülkenin düşmanı değiliz. Her insana, her topluluğa gönlümüz ve dostluğumuz açık. Milletimiz 15 yıldır Türkiyenin yönetimini AK kadrolara emanet etti. Biz de bu emanete gözümüz gibi bakıyoruz. Türkiyenin daha ileri gitmesi için dünyada örneği görülmeyen büyük bir başarıya imza atıyoruz.

"15 yıldır gece gündüz Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde çalışıyoruz"

Bazı sözüm ona insan hakları örgütleri; PYD, PKK, DEAŞ, bunların Afrin bölgesinde yaptığı zulümleri, katliamları, işkenceleri görmezden geliyor ve Türkiye'ye nasihat ediyorlar. 'Aman sivil katliamlar olmasın.' Sivil katliamı kim yapıyor? Harekat 15'inci gününde, Afrin bölgesinden Kilis'e, Hatay'a, Reyhanlı'ya, Kırıkhan'a 90'dan fazla roket geldi. Sivil vatandaşlarımız hayatını kaybetti, 100'den fazla yaralımız oldu. Sivillerin zarar gördüğü tek ülke varsa o da Türkiye'dir.

15 yıldır gece gündüz, yağmur çamur demeden Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde hizmetlerimize devam ediyoruz.

#Yıldırım
6 yıl önce