|

Ankara Valiliği uyardı: Soğuk hava dalgası geliyor

Ankara Valiliğinde yapılan uyarıda, yurdun Balkanlardan gelecek soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği belirtildi. Ani sıcaklık değişimi, kuvvetli yağış ve rüzgar, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin yükseklerinde beklenen kar yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı da vatandaşlar uyarıldı.

Yeni Şafak
11:04 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:19 - 24/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Ankara Valiliği yapılan açıklamada Balkanlardan gelecek soğuk hava dalgasının Türkiye'yi etkileyeceğini duyurdu.

  • Açıklamada, Meteorolojik verilere göre yurdun bugün Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemleri ile yarın Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Sıcaklıklar 12 dereceye kadar azalacak


  • Ayrıca açıklamada, "Bölgemizde halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (6-12) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği öngörülmektedir" denildi.

Bugün İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi, yarın ise bölgenin tamamında yağış beklendiği vurgulandı.

Açıklamalara şöyle devam edildi:

"Soğuk ve yağışlı sistemin cuma günü bölgemizi terk edeceği, aynı gün hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı, yeni haftayla birlikte bölgemiz genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin edilmektedir. Hafta sonunda iç kesimlerde sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görülebilir.

Bölgemizi etkileyen sistemle birlikte görülmesi beklenen ani sıcaklık değişiminin, kuvvetli yağış ve rüzgarın, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin yükseklerinde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve yayımlanacak meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi önem arz etmektedir."

#Meteoroloji
#Ankara
6 yıl önce