|

Ankaralı iş adamları Cemil Çiçek''i ziyaret etti

Ankara İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Başkanı Harun Akca ve derneğin yönetim kurulu üyeleri Türkiye Cumhuriyeti Meclis Başkanı Cemil Çiçek''i makamında ziyaret etti.

Cihan
00:00 - 6/09/2013 Cuma
Güncelleme: 16:39 - 6/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Ankaralı iş adamları Cemil Çiçek''i ziyaret etti
Ankaralı iş adamları Cemil Çiçek''i ziyaret etti

Ziyarette konuşma yapan ANKİSAD Başkanı Harun Akca, konuşmasına ANKİSAD''ı ve yönetim kurulunu tanıtarak başladı. Düzenli olarak üyelerini bilgilendirici etkinlikler yaptıklarını söyleyen Akça, "3 sektörel iş geliştirme forumuna 310 kişi ile TUSKON ''un Dünya Ticaret Köprüsü programına da 61 kişi ile iştirak etmişttik. 11 yurtdışı iş adamı heyeti de Ankara''da derneğimizce ağırlanıp, gelen heyetle ikili iş görüşmeleri yapılmıştı. Görüş ve önerilerimizi sunmak üzere 107 kişinin katılımı ile resmi protokol ziyaretleri gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı. Akca, 15 Eylül'den itibaren üyelerine yurt dışındaki olanaklardan daha fazla faydalanabilmesi için iş İngilizcesi eğitimini başlatacaklarını ve 48 gün içerisinde iş görüşmelerinde daha aktif duruma gelmeleri yönünde bir gelişim sağlayacaklarını dile getirdi. Yeni dönemde de çalışmalarının aynı yoğunlukta devam edeceğini söyleyen ANKİSAD Başkanı, "Ankara''nın ticaretine yön veriyoruz. İş dünyası olarak istikrardan yanayız. Yeni Anayasa konusunda ANKİSAD olarak Meclis bünyesinde gerçekleşen görüşmelere de olumlu destek vermekteyiz." diye konuştu.

Japonya'da 800 senelik şirketler var, bizim 80 senelik şirketimiz yok

Meclis Başkanı Cemil Çiçek de "Bu tür kuruluşlar amacına uygun çalışırsa birlikten rahmet doğar." dedi. Örnek olarak Ticaret Kanunu'na değinen Çiçek, "Bu kanunun getirisi veya götürüsü nedir? Kuruluşların üyelerini bilgilendirilmesi lazım. Vergi Kanunu çıkıyor. Meclisin sitesine koyuyoruz. İş dünyası çıktıktan sonra öğreniyor. Çıkmadan önce müdahale edilmeli. Bir gaye var. Bu doğrultuda çalışmalar yapılmalı. Japonya''da 800 senelik şirketler var. Bizde 80 senelik yok." şeklinde konuştu. Çiçek, konuşmasına "Çek Kanunu'ndan şikâyetiniz vardır. Ama Çek Kanunu çıkarken bir Allah''ın kulu gelmedi. Ama bu kanun bir günde çıkmadı. Aylarca bekledi. Hiç kimsenin sesi çıkmadı. Şimdi hepiniz sıkıntıdasınız. Tasarıları ve teklifleri takip ederseniz yanlışlıkları önlersiniz. Çıkan kanunlarda daha az hatalı veya hatasız çıkmış olur. İş dünyası zarara girmeden müdahale etmeniz gerekir. Meslek odalarınızı biraz sıkıştırın. Tereddüt ettiğiniz konularda kurumlardan bilgi istemek anayasal hakkınız. Evvela haklarınızı bileceksiniz. Mesela 74. Madde. Herkes bilgi edinme hakkına sahiptir. Bu hakkı bilmiyorsanız olmaz. Halen biz memur zihniyetini değiştiremedik. Gariban çocuğu memur olur önce geldiği yeri ezer. Yolu bilmek, kullanmak gerekiyor. Yol yok mu dememek lazım. Kestirme yolları bırakmamız lazım. Sizin için söylemiyorum. Yaptığınız etkinlikleri destekliyorum. Fakat ülkemizde bu tür kuruluşların daha etkin bir duruma getirilmesi adına söylüyorum."

Türkiye'nin yerli sanayisini canlandırmamız gerekiyor

Meclis Başkanı Cemil Çiçek,"İhracatta en önemli sanayi kuruluşu otomotiv sektörüdür. Bunu inşaat ve turizm sektörü takip etmekte ve iş imkânları sağlamaktadır. Bu sektörler aynı zamanda malzeme alımları yaptığı için diğer sektörlere de kazanç sağlamaktadır. Türkiye''nin yerli sanayisini canlandırmamız gerekmektedir. İdeolojik olarak söylemiyorum ama biraz milliyetçi olmamız gerekiyor. Sen şuradan mal alma dersen onlar da Türk malı almayı yasaklıyor. Bu konular hassasiyet gerektiriyor. 4,5 sene görev yaptım. Rüşvet konusunun üzerine gidildi fakat kimse rüşvet şikâyetiyle gelmedi. Ahlak kurallarını oturtmalıyız. Kanunla ahlak olmaz. Bunun 3 ayağı vardır. Bir hukuk ayağı, 2 kültür ayağı, 3 ahlak ayağı. Ahlak ayağı aile eğitimiyle başlar, çevre faktörleriyle devam eder. Kararımızı verirken işine geldiği gibi davranmaktan vazgeçmeliyiz. Bu millet tarihi ile övünüyor tarihini bilmiyor."


11 yıl önce