|

Anlaşma bu ay imza 28 eylülde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a anlaşmanın 28 eylülde Türkiye'de yapılacak IMF'nin uluslararası toplantısı sonrasına kalmasını istedi, Straus-Kahn da bundan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

00:00 - 11/07/2009 Cumartesi
Güncelleme: 04:06 - 11/07/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Anlaşma bu ay  imza 28 eylülde
Anlaşma bu ay imza 28 eylülde

Türkiye ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında yaklaşık bir buçuk yılı aşan bir süredir gündemde olan yeni anlaşmayla ilgili olarak sona yaklaşıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'IMF Başkanı ile yaptığımız görüşmede, kendileriyle özellikle genel çerçeve noktasında 'bu çalışmayı süratle, gerek mali disiplin, gerekse yapısal değişiklikler noktasında bu ay, önümüzdeki ay içerisinde bunu bir neticeye kavuşturursak, biz de bundan memnun oluruz' dediğini' bildirdi.

GENEL ÇERÇEVE ÇİZİLİYOR

Erdoğan, İtalya'nın L'aquila kentindeki G-8 Zirvesi'nin son gününde, temaslarının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin Erdoğan'ın dün akşam IMF başkanıyla yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, görüşmelerin ne aşamada olduğunu sorması üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

'IMF Başkanı ile yaptığımız görüşmede, kendileriyle özellikle genel çerçeve noktasında 'bu çalışmayı süratle gerek mali disiplin, gerekse yapısal değişiklikler noktasında bu ay, önümüzdeki ay içerisinde bunu bir neticeye kavuşturursak, biz de bundan memnun oluruz' dedik."

TOPLANTI SONRASINA

Eylül ayında IMF ve Dünya Bankası uluslararası toplantılarının Türkiye'de yapılacağını hatırlatan Erdoğan, "Çünkü 28 Eylülde malum Türkiye'de IMF'nin uluslararası toplantısı yapılacak bu toplantının sonrasına kalmasın istiyoruz dedik, kendileri de bundan memnuniyetlerini ifade ettiler' dedi.

Erdoğan, görüşmede Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da bulunduğunu hatırlatarak, IMF'nin bu öneriden memnuniyet duyduklarını kendilerine ifade ettiklerini anlattı.

BAŞKANLIK BABACAN'IN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Ali bey başkanlığında bu çalışmayı bu ay, önümüzdeki ay içerisinde yoğun bir şekilde sürdürecekler. Temenni ederim ki neticeye varırız' diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, Kahn'la görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın G-8 Zirvesi için bulunduğu İtalya'nın L'aquıla kentinde Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'la bir görüşme yaptığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'la görüşmesinin yaklaşık 15 dakika sürdüğü belirtildi.


15 yıl önce