|

Antep'te çifte saldırı

Gaziantep’te silahla ateş ederek Emniyet Müdürlüğü’ne girmeye çalışan bir saldırgan, polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırıda bir polis memuru yaralandı. Akşam saatlerinde ise olayla ilgili operasyon yapan polislere ikinci bir silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden birisi yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/01/2017 mercredi
Güncelleme: 02:49 - 11/01/2017 mercredi
Yeni Şafak

Gaziantep'te gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda emniyet güçleri hedef alındı. İl emniyet müdürlüğüne silahla saldıran bir kişi öldürüldü. Akşam saatlerinde ise olayla ilgili operasyon yapan polislere ikinci bir saldırı yapıldı. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden birisi yakalandı. Gaziantep'te İl Emniyet Müdürlüğü önünden saat 15.23 sıralarında peş peşe silah sesleri geldi. Emniyet'e ateş ederek girmeye çalışan bir saldırgan nöbetçi kulübesindeki polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Olayda bir polis hafif yaralanarak hastanede ameliyata alındı.



BİR POLİS YARALANDI


Gaziantep Emniyet Müdürlüğü hizmet binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına yönelik silahlı saldırıda bir saldırgan etkisiz hale getirildi, bir polis memuru hafif yaralandı. Saldırının ardından çıkan çatışma nedeniyle emniyet binasına, aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu takviye ekipler sevk edildi. Çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın üzerinde patlayıcı olabileceği ihtimali üzerine Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma yaptı. Emniyet Müdürlüğü civarındaki iş merkezleri ve binalarda polis ekiplerince yapılan aramalarda, Olay Yeri İnceleme ekipleri de şüpheli görünen bazı noktalardan parmak izleri aldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından bölgede hayat normale döndü.



ANINDA KARŞILIK VERİLDİ


Çatışmayla ilgili Gaziantep Valiliğince yapılan açıklamada, saat 15.20 sularında İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Bu menfur saldırıda bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır."



Çok sayıda gözaltı


Gaziantep Valiliği, saldırıda tek saldırganın bulunduğunu ve bu şahsın da çatışma anında öldürüldüğünü açıkladı. Olayda ikinci saldırganın kaçtığı iddia edilmişti. Etkisiz hale getirilen saldırganla birlikte bir tabanca ele geçirildiği ve saldırıyla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı da belirtildi.



Bombalı araç alarmı




Saldırı sonrası polis telsizlerinden, saldırganla birlikte hareket ettiği değerlendirilen 2 araç plakası anons edilerek, bomba yüklü olabileceği uyarısı yapıldı. Anonslarda polislerin kendi can güvenliklerini sağlayarak, bomba yüklü olabileceği değerlendirilen araçların titizlikle takip etmesi istendi.



İrtibatları araştırılıyor


Olayı gerçekleştiren saldırganın akli dengesinin bozuk olduğu iddia edildi. Polis, saldırganın terör örgütleri tarafından kullanılma ihtimalini araştırıyor. Saldırganın çevresi ve irtibatlı olduğu kişiler mercek altına alınırken terör örgütleriyle bağlantısı bulunup bulunmadığı araştırılıyor.



Ekip aracını taradılar




Gaziantep'te kontrol noktasındaki polis ekibine, ihbar üzerine takip edilen bir otomobilden ateş açan 3 kişiden 1'i, kovalamaca sonucu yaralı olarak yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğünde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın irtibatlı olduğu kişilere yönelik il genelinde güvenlik önlemlerini artıran polis, ihbar üzerine Şahinbey Mahallesi'nde içerisinde 3 kişinin bulunduğu bir aracı takibe aldı. İlçedeki Hayri Tütüncüler Parkı yakınlarındaki kontrol noktasında bekleyen polis ekibine silahla birkaç el ateş açan araçtaki saldırganlar kaçtı. Kovalamaca sırasında kaldırıma çarparak duran otomobildeki 1 kişi silahla vurularak, yaralı ele geçirildi. Diğer iki kişi ise kaçtı. Güvenlik güçleri, kaçan 2 saldırganın yakalanması için bölgede operasyon başlattı. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğündeki saldırıda etkisiz hale getirilen saldırganla irtibatlı olabileceğini değerlendiriyor.






#Gaziantep
#Emniyet Müdürlüğü
il y a 7 ans