|

AÖF'ten müjde: Kayıtlar uzatıldı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 'ikinci üniversite' programı için kayıt işlemleri 5 Ekim'e uzatıldı.

Yeni Şafak
16:10 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 16:14 - 21/09/2018 Cuma
AA
Arşiv
Arşiv
Anadolu Üniversitesinin (AÜ)
Açıköğretim
ile İktisat ve İşletme fakültelerine 2018-2019 dönemi "ikinci üniversite" son kayıt işlemleri 5 Ekim'e uzatıldı.

AÜ'nün internet sitesinde yer alan yazılı açıklamaya göre, bir örgün programda öğrenim gören veya herhangi bir önlisans ya da lisans programından mezun olanlar, Açıköğretim sistemindeki fakültelere "ikinci üniversite" programı kapsamında internet üzerinden başvurup, kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bu program kapsamda daha önce 21 Eylül olarak açıklanan "ikinci üniversite" son kayıt işlemleri, yoğun talep üzerine 5 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı.

Öğrenci profili

Açıklamada, bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenlerin ikinci üniversite için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne yöneldiği ifade edildi.

Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi ve emekli gibi çeşitli profillerin açıköğretim öğrencisi olduğu belirtildi.

İkinci üniversite kapsamında, Adalet, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Sağlık Yönetimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Web Tasarımı ve Kodlama, İlahiyat, Laborant ve Veteriner Sağlık ile İşletme bölümlerinin en çok tercih edilen bölümler olduğu kaydedildi.

"Harçlarda ciddi bir indirime gidildi"

2018-2019 öğretim yılından itibaren Anadolum e-Kampüs Sistemi aracılığıyla basılı kitaplarını dijitale taşıyan Açıköğretim Sistemi'nde, maliyet düşüşüyle birlikte öğrenci harçlarında da ciddi bir indirime gidildiği kaydedildi.

#Anadolu Üniversitesi
#Eskişehir
6 yıl önce