|

'Aramızda vazgeçilmez bağlar var'

Bakan Şahin, Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Sadik Ahmetoviç, Karadağ İçişleri Bakanı İvan Brayoviç ve Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankuloska ile görüştü.

Aa
00:00 - 13/09/2012 Perşembe
Güncelleme: 15:53 - 13/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
'Aramızda vazgeçilmez bağlar var'
'Aramızda vazgeçilmez bağlar var'

"Balkanlar'da Güvenlik, Teknoloji ve Eğitim: Siber Altyapılardaki Zorluklar" konulu uluslararası konferans için Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bosna-Hersek Güvenlik Bakanlığı ve Bosna Amerikan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) da sponsor olduğu konferansa katıldı.

Şahin, daha sonra temasları kapsamında, Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Sadik Ahmetoviç, Karadağ İçişleri Bakanı İvan Brayoviç ve Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankuloska ile görüştü.

Toplantıda konuşan bütün bölge ülkeleriyle olduğu gibi Makedonya ile Türkiye arasında kültürel ve tarihi bağlar olduğuna işaret eden Şahin, şunları söyledi:

"Tüm Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında vazgeçilmez, yaşatılması gereken çok önemli bağlar var. Bunlar güzel ortak zeminler. Makedonya'da da üçüncü halk unsuru olarak Türkler bulunmakta. Biz biliyoruz ki onlar her şeyden önce Makedonya'nın varlığı ve yaşaması için gönülden gayret eden insanlar ama aynı zamanda kendileri Türkiye ile olan bağlarını devam ettirmek arzusunda olan bir halk grubu. Bu dengeyi koruma ve bunun faydaları konusunda sayın bakanla bir kez daha görüş birliğini tazeledik."


12 yıl önce