|

Araplar Karadeniz'i keşfe çıktı

Doğu Karadeniz'deki turizm potansiyelinin Arap ülkelerine tanıtım gezisi kapsamında Ordu'ya gelen 10 Arap ülkesinin temsilcileri Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:31 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Araplar Karadeniz'i keşfe çıktı
Araplar Karadeniz'i keşfe çıktı

Ziyarette 22 Arap ülkesinin bağlı olduğu Arap Devletler Ligi Büyükelçisi Mr. Mohamed El Fatah Naciri, Bahreyn Krallığı Büyükelçisi Mr. Ebrahim Yusuf Abdulla, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Mr. Khaled Khalifa A.Rashed Al Mualla, Sudan Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr. Omer Haidar A.Elshareef, Fas Krallığı Maslahatgüzarı Mohammed Zerrouqi, Cazayir Demaokratik Halk Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Mr. Said Meziana, Oman Sultanlığı Büyükelçisi Mr. Qais Salim Ali Al Said, Moritanya İslam Cumhuriyeti Müsteşarı Mrs. Leila Bent Moulay Adriss, Libya Elçi ve Müsteşarı Mr. Mohamed Alabedi, Somali Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Mr. Nur Sheikh Hamud Mursal, Suudi Arabistan Krallığı Müsteşarı Mr. Abdullah M.Al Ghamdi ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Erşad Hürzümlü yer aldı.


Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu'nun Türkiye ve Karadeniz'de çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bu doğal güzelliklerimizi size anlatmak, Türkiye'nin sahip olduğu turizm potansiyelinden bölgemizin hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla 3 gün sürecek geziye katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yaz mevsiminin sıcak ikliminden kurtularak serin bir tatil geçirmek isteyenler için yaylalarımız çok güzel imkanlar sunuyor. Yeşil ile mavinin büyüleyici güzelliğine sahip bölgemizde Arap turistleri de görmeyi arzu ediyoruz." dedi.


Arap diplomatları temsilen bir konuşma yapan Bahreyn Büyükelçisi Ebrahim Yusuf Abdulla, Ordu ve Giresun illerinin turizm potansiyellerini Arap dünyasına tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Büyükelçi Ebrahim Yusuf Abdulla, "Türkiye, Arap ülkeleriyle ilişkilerinin geliştirilmesine büyük gayret sarf ediyor. İnşallah bu ilişkiler gelişecektir. Son yıllarda Türk - Arap ilişkileri çok üst düzeye gelmiştir ve bu ilişkiler güçlenerek devam edecektir." diye konuştu.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dışişleri ve Ortadoğu Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü de Türkçe ve Arapça yaptığı konuşmada, Ordu ve Giresun illerinin doğal turizm imkanlarının çok yüksek olduğunu vurguladı. Hürmüzlü, "Ordu ve Giresun illerinin doğal güzelliklerini görmek ayrıcalıktır. Hem yatırımlar için hem de serin ve doğal bir tatil için bölge Arap dünyası için bulunmaz bir imkandır." ifadelerini kullandı.

12 yıl önce