|

Arçelik, 'haka dansı' yapacak

Arçelik, beyaz eşya tasarımında dünya liderlerinden olan Yeni Zelandalı Fisher & Paykel ile işbirliği anlaşması yaptı

Aa
00:00 - 3/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:40 - 3/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Arçelik, 'haka dansı' yapacak
Arçelik, 'haka dansı' yapacak

Arçelik A.Ş., adı bir dönem haka dansı ile Türkiye gündemine gelen Yeni Zelanda merkezli beyaz eşya üreticisi Fisher & Paykel Appliances Holding Limited ile stratejik ortaklık ve işbirliği anlaşması yaptı. Arçelik'ten borsaya yapılan açıklamada, anlaşma kapsamında iki şirketin, başta karşılıklı ürün temini, farklı pazarlarda dağıtım olanakları ve teknik olmak üzere çeşitli konularda işbirliği yapılmasının planlandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar aktarıldı: "Yıllık beyaz eşya cirosu 1 milyar dolar olan Fisher & Paykel, sahip olduğu üst sınıf markalarla ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda'da önemli bir pazar payına sahiptir. Yapılan anlaşma ile, şirketimizin özellikle etkin olduğu Doğu Avrupa, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Türki Cumhuriyetler pazarları ile, Fisher & Paykel'in yaygın olduğu pazarların birbirini tamamlayıcı coğrafi özelliklerinden faydalanılarak daha yaygın bir dağıtıma ulaşılması, karşılıklı ürün temini ile ürün gamlarının zenginleştirilmesi ve iki şirkette teknik özelliklerden karşılıklı fayda sağlanması hedeflenmektedir."

ANLAŞMA BORSADA ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, Fisher & Paykel'ın beyaz eşya tasarımı, inovasyonu ve üretimi alanlarında dünya lideri olduğunu belirterek, her iki şirket için, müşterek olarak faydalı çalışmalar geliştirecek ve hayata geçirecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Fisher & Paykel CEO'su John Bongard da, "Arçelik, geniş ve zengin ürün yelpazesiyle, bizim var olmadığımız pazarlarda sahip oldukları, güçlü dağıtım ağı aracılığıyla tüketicilere ulaşma fırsatını da beraberinde sunuyor" dedi.

Bu arada, Arçelik A.Ş'nin Borsada işlem gören hisseleri günün ilk yarısında yüzde 3,06, Koç Holding A.Ş'nin hisseleri ise yüzde 3,15 değer kazandı.




17 yıl önce