|

Asayişi sağlamak için talimat beklemiş

Erzurum'da FETÖ üyesi olduğu ve örgütün "büyük bölge mülkiye yapılanması"nda yer aldığı iddiasıyla meslekten ihraç edilen Kamil Aksoy hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelinin Karayazı Kaymakamlığı yaptığı dönemde olaylara müdahale edip etmeme konusunda sözde ByLock’tan talimat aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:41 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Eski Ağrı Vali Yardımcısı Kamil Aksoy
Eski Ağrı Vali Yardımcısı Kamil Aksoy

Erzurum'da FETÖ üyesi olduğu, örgütün sözde "büyük bölge mülkiye yapılanması"nda yer aldığı ve ByLock aracığılıyla talimat aldığı öne sürülen eski Ağrı Vali Yardımcısı Kamil Aksoy hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aksoy hakkında iddianamede, FETÖ/PDY'nin tanımı, kuruluşu ile yapılanmaya yönelik bilgilere ve tanık beyanlarına yer verildi.

'OLAYLARDA ÇALIŞMA YAPAYIM MI?'

İddianamede ByLock üzerinden "Harun" kod adlı sözde bölge imamından "Birol" adlı sözde il imamına gönderilen "Karayazı" başlıklı mesajla ilgili de "Abim gerek yok, kendini sıkıntıya sokmasın. Karayazı'daki arkadaşımız soruyor. 'Kepenk kapatma gibi eylemlerin önünü almak için insiyatif alıp ilçede önde gelenlerle diyalog kurayım mı? Benzeri olaylarda çalışma yapayım mı?' diyor" ifadelerine yer verildi.

'RUTİNİ BOZMANIN ANLAMI YOK'

İddianamede, 31 Aralık 2015'te "Karayazı" başlıklı konuşmada, "(Hakan-Erhan yazdı) Abi söyle ki bence arkadaşlarımız vatanı kurtarayım diye özel bir gayret içine girmesin. Yaptığı ve yapacağı çalışmalar hanesine bir şey katacaksa, devlet ricali ve siyasiler nezdinde bir şey ifade edecek ve pazarlayabilecekse bir gayret içine girelim. Bunun dışında rutini bozmanın bir anlamı yok. Yaptığımız her şey hem hukuki olmalı hem de bize bir şey kalmalı" ifadelerinin yer aldığı bildirildi. İddianamede, tespit edilen mesajlar ve bahse konu hususlarla yazışma içeriklerinin değerlendirilmesi sonucu "Karayazı" adlı kişinin Aksoy olduğunun görüldüğüne işaret edildi.

#​Erzurum
#FETÖ
#ByLock
6 yıl önce