|

At sırtında devr-i âlem

Orhan Turan
00:00 - 8/05/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:35 - 8/05/2008 Perşembe
Yeni Şafak
At sırtında devr-i âlem
At sırtında devr-i âlem

İngiltereli Zena Fish ve Becky Sampson çocuk kuruluşlarına gelir sağlamak için Ağustos ayında dünya turuna çıkacak. İki kadın yolculuklarını atlarla gerçekleştirmeyi planlıyor. Londra'da 5 Ağustos'ta başlayacak yolculuğun ilk durağı Fransa. Türkiye'den de geçecek olan aktivistlerin yolculuğu İran, Hindistan ve Çin'den sonra Japonya'da bitecek.

Fish ve Sampson, barış yolculuğuna çıkan İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın seçtiği güzergahtan ilerleyerek Gebze'den de geçecek. İki kadın, Bacca'nın öldürülmesinden sonra birçok çevreden kendilerine Türkiye'ye gitmemeleri uyarısı geldiğini ancak buna aldırış etmediklerini belirtti.

AMACIMIZ BARIŞ

Kadınların can güvenliği, sivil toplum örgütlerinin de gündemine girdi. Bazıları İngiliz kadınlara polisin eşlik etmesini istiyor. Bazıları da yolun, Pipa Bacca'nın güzergahına uygun yerlerden seçilmesini öneriyor. Fish ve Sampson, 'Pippa Bacca'nın başına gelenler her ülkede olabilir. Korkmuyoruz. Amacımız barış' dediler. At yolculuğu Ağustos ayının ilk haftası başlayacak ve bir yıl sürecek.

16 yıl önce