|

Avrupa ekonomisinin yeni umudu Çin oldu

Çin Başbakan Yardımcısı Li Keqiang, borç krizindeki AB'nin sorunlu ülkelerinden İspanya'nın devlet tahvillerini almaya devam edeceklerini söyledi

Aa
00:00 - 4/01/2011 Salı
Güncelleme: 01:00 - 4/01/2011 Salı
Yeni Şafak
Avrupa ekonomisinin  yeni umudu Çin oldu
Avrupa ekonomisinin yeni umudu Çin oldu

Dünya ekonomisinin yeni lideri gözü ile bakılan Çin'in Başbakanı Li Keqiang, İspanyol gazetesi El Pais'e yaptığı açıklamada, Çin'in İspanya'nın ekonomisini tekrar düzeltebilmek için uyguladığı tasarruf tedbirlerini ve yapısal reformları desteklediğine dikkat çekerek, İspanya'nın ekonomik toparlanmayı başaracağına olan güçlü inancını dile getirdi.

YARDIM ETMEK İSTİYOR

Öte yandan Çin'in İspanya Büyükelçisi Zhu Bangzao Çin Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ülkesinin İspanya'nın finansal istikrarı ve ekonomik toparlanması için olumlu çabalar göstermek istediğini kaydetti. Zhu, Li'nin yarın bazı Avrupa ülkelerini ziyarete başlayacağını belirterek, bu ziyaretin İspanya'ya ve Avro Bölgesinde finansal krizin etkilerini hisseden diğer ülkelere yardımda önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

ZAPATERO İLE GÖRÜŞECEK

Çin'in, borç krizini düzeltmek ve gelecekteki zorlukların üstesinden gelmek için İspanya ile birlikte çalışmaya hazır olduğuna işaret eden Zhu, Çin Başbakan Yardımcısı Li'nin ziyareti sırasında İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ve Maliye Bakanı Elena Salgado ile görüşmeler yapacağını ifade etti. Çin Başbakan Yardımcısı Li, 4-6 Ocak'ta İspanya'yı, 6-9 Ocak'ta Almanya'yı ve 9-12 Ocak'ta İngiltere'yi ziyaret edecek.

13 yıl önce