|

Avrupa planı zora girdi

Türkiye Kupası’nda ligin ilk dört sırasındaki takımların final oynamasını bekleyen ve beşinci sıradaki yerini koruyarak Avrupa’ya gitmeyi hedefleyen Trabzonspor’un, Akhisar’ın finale yükselmesiyle planları bozuldu. Bordo-mavililer, Avrupa için Manisa ekibinin finalde kaybetmesini bekleyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 جمعہ
Güncelleme: 03:40 - 20/04/2018 جمعہ
Yeni Şafak
Bordo-mavililer, Avrupa için Manisa ekibinin finalde kaybetmesini bekleyecek.
Bordo-mavililer, Avrupa için Manisa ekibinin finalde kaybetmesini bekleyecek.

Süper Lig’de istediği sonuçları alamayarak Avrupa kupalarına katılma umutlarını Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanacak maçlara bırakan Trabzonspor’un şansı zora girdi. Ligi ilk 4 sırada tamamlayan takımlardan birinin Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanması durumunda lig beşincisine Avrupa kupalarına katılma hakkı verilirken, ilk 4’te yer alan takımların mücadele ettiği kupa yarı final mücadelesinde ligde 12. sırada yer alan Teleset Mobilya Akhisarspor’un Galatasaray’ı saf dışı bırakarak adını finale yazdırması, Trabzonspor’un da hesaplarını bozdu. Bu sonuçların ardından ligin ilk 4 sırasındaki en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasında 11 puan bulunan bordo-mavililerin gözü Ziraat Türkiye Kupası finalinde olacak.

AVRUPA HAYALİ 3 YILA ÇIKACAK

Bordo-mavililer, bu sezon da Avrupa biletini alamaması durumunda üst üste 3 sezon Avrupa’dan uzak kalacak. Trabzonspor daha önce 2000-01, 2001-02 ve 2002-03 sezonunlarında üst üste 3 yıl Avrupa’ya gidememişti. Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarına katılabilme noktasında, kalan 5 haftada 5. sıradaki yerini koruyup, 9 Mayıs’ta oynanacak kupa final karşılaşmasında Akhisarspor’un kaybetmesini bekleyecek. Manisa ekibinin mağlup olması halinde ise Trabzonspor, Avrupa hasretine son verecek. Son olarak 2015-16 sezonunda Avrupa kupalarında mücadele eden bordo-mavililer, son iki sezondur ise Avrupa’ya katılım hakkı elde edemedi.

Ana hedef tasarruf

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavili kulüpte düzelmesi gereken birçok problem olduğunu ve bunun için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. “Bir kulüp olağanüstü kongre yapıyorsa işler iyi gitmiyor demektir” diyen Hacısalihoğlu, “Biz bu sorunları herkes gibi biliyorduk. Her alanda el atılması gereken konular var. Her alanda tasarrufa gidilecek. Bunun için ana plan, ana hedef tasarruf” diye konuştu.


Uğurcan Çakır formaya ısınıyor

Onur Kıvrak’ın sakatlığının ardından Esteban’ın da takımla çalışmalara yeni başlamasıyla birlikte Sivasspor maçında Trabzonspor’un kalesini koruyacak olan Uğurcan Çakır formaya ısınıyor. Yarın oynanacak karşılaşmadaki performansı merakla beklenen genç kaleci yaptığı açıklamada, “Onur ağabeyimin yokluğunda kaleyi koruyacağım için hem heyecanlı hem de istekliyim. Bana sürekli destek olan takım arkadaşlarımı ve taraftarı mahçup etmeyeceğim” dedi.

Burak ve Onazi sevinci

Trabzonspor, dün yaptığı antrenmanla Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana sakatlığı bulunan Onur ve Castillo katılmadı. Sakatlıkları nedeniyle Osmanlıspor maçında forma giyemeyen Burak Yılmaz ve Onazi’nin ise takımla birlikte çalışmalara başlaması teknik heyet tarafından sevinçle karşılandı.

#Trabzonspor
#UEFA
6 سال واپس