|

Avrupa'nın temelini atan İslam eserleri Türkçe'de

Aristoteles'in 'Metafizik'ini sistematik olarak şerh eden İbn Rüşd'ün 'Metafizik Büyük Şerhi' Türkçe yayımlandı. Yazıldığı dönemlerde Avrupa tarafından Latince ve yerel dillere çevrilen büyük eserler 8 asır sonra yeniden titiz bir çalışmayla dilimize aktarılıyor.

Yeni Şafak
11:08 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:09 - 6/02/2017 Pazartesi
Diğer
İbn Rüşd'ün 'Metafizik Büyük Şerhi' yayımlandı.
İbn Rüşd'ün 'Metafizik Büyük Şerhi' yayımlandı.

İnsan davranışlarının değeri ve veriminin klasik eserlerle haşır neşir olmaya bağlı olduğunu düşünen ve bu inanç çerçevesinde yayıncılık yapan Litera Yayıncılık, 8 asır sonra İbn Rüşd'ün 'Metafizik Büyük Şerhi'ni yayımladı.



Orta Çağ Avrupa'sını özgür düşünce ve bilim açısından çok büyük bir etki altında bırakan Klasik İslam Eserleri'nden olan 'Metafizik Büyük Şerhi' 3 cilt halinde yayımlanacak. İlk cildi tamamlanan eserin 2. cildi ay sonunda ve son cildi de Haziran ayında tamamlanmış olacak.





Bilimsel düşüncenin kurucusu olarak kabul edilen Aristoteles, kuruluş dönemlerinde İslam Medeniyetinde büyük bir alakayla takip edilmiş ve anlaşılmaya çalışılmıştır. Özellikle İbn Sina, Farabi ve İbn Rüşd tarafından üzerinde önemle durulmuştur. İbn Rüşd de Aristoteles'in Metafizik düşüncesini daha anlaşılır kılmak için sistematik bir şerhe girişmiş ve 'Metafizik Büyük Şerhi'ni oluşturmuştur. Rönesans'ın temelini atan bu büyük eserler daha sonra Avrupa tarafından Latince ve yerle dillere de çevrilmiş ve İbn Rüşd'den çokça istifade edilmiştir.










#İbn Rüşd
#Metafizik Büyük Şerhi
#Aristoteles
7 yıl önce