|

Aylin kavgası

Rus annesi izin vermediği için kızını nüfusuna alamayan Murat Aydemir, karısının Rusya’ya kaçırdığı kızı Selin’i de yıllardır görmüyor. ABD, Rusya ve Türkiye’de açılan 22 davaya rağmen ne kardeşler bir araya gelebiliyor ne de Aylin babasının nüfusuna geçebiliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:27 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kardeşi Selin’i çok özlediğini söyleyen Aylin “Artık yanımda olmasını istiyorum” dedi.
Kardeşi Selin’i çok özlediğini söyleyen Aylin “Artık yanımda olmasını istiyorum” dedi.

Rus anne ile Türk babanın birlikteliklerinden Amerika'da dünyaya gelen 10 yaşındaki Aylin ve 8 yaşındaki Selin velayet kavgasının ortasında kaldı. Rus anne Selin'i Rusya'ya kaçırdı.

Babasıyla kalan Aylin ise Türk vatandaşlığı bulunmadığı için kimliksiz kaldı. Aylin, ne okula ne hastaneye gidebiliyor ne de uçağa binip otelde kalabiliyor. Annesinin yurt dışı yasağı aldırdığı Aylin, Türkiye'den çıkamadığı için vatandaşı olduğu Amerika'ya da gidemiyor.

ÜÇ ÜLKEDE 22 DAVA AÇILDI

48 yaşındaki baba Murat Aydemir yaşadıklarını şöyle anlattı: "Aylin'i doğduktan hemen sonra Türk vatandaşı yapmak istedim. Fakat anne karşı çıktı. Küçük kızım da Amerika'da doğdu. Türkiye'ye döndükten sonra kavgalarımız arttı. Küçük kızımı da alıp evi terk etti. Aynı gün çocukların velayetini almak için dava açtı. Mahkeme büyük kızın benim yanımda küçük kızımın da anne yanında yaşamasına karar verdi. O, davadan feragat edince ben küçük kızımı görmek için dava açtım. Davayı kazandım.

Yargıtay onayladı ancak kızımı bana göstermemeye başladı. Kızlarımı almak için 2008 yılından bu yana ABD'de, 2011 yılından bu yana da Türkiye'de hukuk mücadelesi sürdürüyorum. 22 dava açıldı. 220 duruşmaya katıldım. 70 bin sayfa 3 ülkeden elimde evrak var. Çok zor durumdayım. Benim gibi çok sayıda baba var. Son sekiz yıldır çekmediğim çile kalmadı. Devletten benim durumundaki nisanların dertlerine çare bulunmasını istiyorum."

#Murat Aydemir
#ABD
#Rusya
6 yıl önce