|

BABA OSCAR'INI SAKLAMIŞ

Hayatının son günlerini tek odalı bir bungalovda devlet yardımıyla geçiren Marlon Brando, yaşama borç batağı içinde veda etti. Brando'nun haczedilmemesi için Oscar ödülünü sakladığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
00:00 - 4/07/2004 Pazar
Güncelleme: 14:40 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

"Benim hayatımdaki en büyük sefalet, ünlü ve servet sahibi olmaktır. Eğer Hollywood'daysam bunun sebebi parayı geri çevirecek ahlaki cesaretimin olmaması." Hollywood'un pırıltılı dünyasını sevmediğini bu sözlerle ifade eden dev aktör Marlon Brando'nun, borç batağı içinde hayata veda ettiği ortaya çıktı. Internetteki "imdb" sitesinin haberine göre, Marlon Brando efsanesini kısa bir süre önce yayınlanan "Brando in Twilight" adlı kitabında anlatan Patricia Ruiz, 80 yaşında yaşamını yitiren aktörle ilgili pek çok gerçeği burada kaleme aldı. Kitaba göre, tek odalı bir bungalovda devlet yardımıyla geçinen Brando, "Rıhtımlar Üzerinde-On the Waterfront" filmiyle kazandığı Oscar ödülünü haczedilmemesi için saklıyordu.

Oğlu hayatını kararttı
Kiraladığı adada sakin bir yaşam sürdürürken oğlunun işlediği cinayetle hayatı kararan Brando, milyonlarca doları Christian Brando'yu hapisten kurtarmak için harcadı. Marlon Brando'nun evlatlığı Cheyenne'in erkek arkadaşı Dag Drollet'yi 1990 yılında öldüren Christian Brando, babasının tüm çabalarına karşın cinayetten hapse mahkum oldu. Brando, 7 milyon dolar borca girdi. Brando, son günlerinde de eski hizmetçisi Christina Ruiz'in tehditleriyle bunaldı. Brando'nun 10 yaşındaki otistik çocuğu Timothy'ye bakması için aralarında anlaşma olduğunu savunan Ruiz, ünlü aktöre telefonlar açarak her ay kendisine 10 bin dolar ödemesine ilişkin anlaşma yaptıklarını, anlaşmaya uymaması halinde 100 milyon dolar tazminat istemiyle mahkemeye başvuracağını belirtiyordu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce