|

Babacan ilk gezisi Portekiz'e

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, ilk yurt dışı gezisini AB Dönem Başkanı Portekiz'e yapacak. Babacan, Viana do Castelo'da gerçekleşecek “Gymnich” tipi AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısı kapsamında Cumartesi günü yapılacak çalışma yemeğine katılacak

Anka
00:00 - 6/09/2007 Perşembe
Güncelleme: 12:29 - 6/09/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Babacan ilk gezisi Portekiz'e
Babacan ilk gezisi Portekiz'e

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ilk yurt dışı sehayatını AB Dönem Başkanı Portekiz'e yapacak. Babacan, Viana do Castelo'da gerçekleşecek “Gymnich” tipi AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısı kapsamında Cumartesi günü yapılacak çalışma yemeğine katılacak.



Ali Babacan, Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildikten sonra ilk kez yurt dışına çıkacak. Babacan, Portekiz'in Viana do Castelo yarın başlayacak iki günlük “Gymnich” tipi AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısı kapsamında Cumartesi günü aday ülke Dışişleri Bakanlarının da davetli olduğu bir çalışma yemeğinde hazır bulunacak.



Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Almanya'daki Gymnich Şatosu'nun adıyla anılan “Gymnich” tipi Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantılarının, her AB Dönem Başkanı tarafından altı aylık görev süresi içerisinde bir kez düzenlendiği belirtildi.


BABACAN TÜRKİYE'NİN ORTADOĞU'YA İLİŞKİN GÖRÜŞÜNÜ ANLATACAK

Bu toplantılarda, AB'nin genel ve dış ilişkileri bağlamında bir dizi güncel konu gayrıresmi çerçevede ele alınarak görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada Babacan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek çalışma yemeğinin gündemini Orta Doğu Barış Süreci oluşturduğuna dikkat çekildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye, AB ile katılım müzakerelerini yürüten bir ülke olarak bölgesel ve uluslararası konularda AB üyesi ülkelerle belirli vesile ve aralıklarla görüş alışverişinde bulunmaktadır.

Bölgesinde önemli bir konuma sahip bulunan ülkemizin, bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin olarak görüş ve yaklaşımlarının üye ülkelere aktarılması bakımından bu tarz toplantılar yararlı birer vesile teşkil etmektedir.”

17 yıl önce