|

Bağış'tan Mahmut Hocaefendi'ye ziyaret

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mahmut Hocaefendi olarak tanınan İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nu Çavuşbaşı'ndaki konutunda ziyaret etti. Bağış ziyaretinde Mahmut Hocaefendi'nin elini öpüp Başbakan Erdoğan için dua istedi

YENİSAFAK.COM.TR / POLİTİKA / YUNUS GÖKSU
00:00 - 4/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 13:07 - 4/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Bağış'tan Mahmut Hocaefendi'ye ziyaret
Bağış'tan Mahmut Hocaefendi'ye ziyaret

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Mahmut Hocaefendi'yi ziyaretinde Marifet Dernekler Federasyonu Başkanı Muhammed Keskin konutun girişinde karşıladı. Öncesinde federasyon yönetimiyle görüşen Bakan Bağış, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Bağış ve beraberindeki heyet daha sonrasında Mahmut Hocaefendi'nin odasına geçti. Bağış Hocaefendi'nin elini öperek ' Hayır duanızı almaya geldik' dedi.

Başbakan için dua istedi

Yaklaşık 30 dakika süren ziyaret sırasında hükümetin yaptığı çalışmalardan bahseden Bakan Bağış; 'Başbakanımız Tayyip Bey'e de çok dua edin Efendim. ' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mahmut Hocaefendi'nin sorusu üzerine Suriye'deki durum ve Türkiye'ye sığınan Müslümanlar hakkında bilgi verdi.

Mahmut Hocaefendi'ye Cuma günü Başbakan ile birlikte Siirt'e gideceğini söyleyen Bakan Bağış, "Molla Burhaneddin'e sizin selamınızı da iletiriz inşallah' dedi.

Bağış'a konuttan ayrılırken Mahmut Hocaefendi'nin kendisine ait eserler olan ve Ahıska Yayınevi tarafından yayınlanan; 'Ruhul Furkan Tefsiri, Risale-i Kudsiyye Tercemesi, İrşadül Müridin, Sohbetler, Kur'an-ı Kerim Tefsiri ve Fatiha Tefsiri gibi' eserlerden oluşan kitap seti hediye edildi.

Bağış'ın ziyareti fotoğraflarla İsmailağa Cemaati'nin internet sitesinde de yayınlandı.


11 yıl önce