|

Bakan Eroğlu'ndan 3 günlük yağış uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin yarı kurak bir iklime sahip olduğunu belirterek, "Su zengini bir ülke değiliz" dedi. Bakan Eroğlu, "Cuma, Cumartesi ve Pazar" yağış var uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
17:04 - 21/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:25 - 21/12/2017 Perşembe
Diğer
Bakan Veysel Eroğlu 3 günlük yağış uyarısında bulundu.
Bakan Veysel Eroğlu 3 günlük yağış uyarısında bulundu.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 44 yılın en kurak yılı 2017 yılında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Eroğlu, "Cuma, Cumartesi ve Pazar" yağış var uyarısını yaptı.

Veysel Eroğlu, Türkiye'nin su zengini bil ülke olmadığına dikkat çekti. Bakan Türkiye'nin yarı kurak bir iklime sahip olduğunu söyledi.

NTV'de konuşan Eroğlu, susuzluğa karşı önlemler aldıklarını ifade ederek, "Ankara'da yağış olmazsa bile dört ay yetecek su var" şeklinde konuştu.

Gölcük Tabiat Parkı ihalesi

Gölcük Tabiat Parkı'nın konaklamaya açılmasına ilişkin yöneltilen soruya Eroğlu, "Gölcük Bolu'da muhteşem bir yer. Bununla ilgili bir plan yaptık. Ben Gölcük'e gittiğimde orası cıvıl cıvıl. Baktım vatandaşların oturacak yeri yok. Biz orada plan yaptık dedik ki hiçbir ağaç kesmeden, Gölcük'ün bulunduğu alanın içine karışmadan. Ağaç kesilmeyecek, doğa tahrip edilmeyecek" yanıtını verdi.

"Barajların doluluk oranı yüzde 31 civarında"

Bakan Eroğlu, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok sayıda baraj ve gölet inşa ettik, suyu tuttuk. Hiçbir şehrimizde susuzluk problemi çektirmedik. Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde, su zengini değiliz. Barajlarda doluluk oranı yüzde 31 civarında" ifadesini kullandı.


#Veysel Eroğlu
#Sağanak yağış
6 yıl önce