|

Bakan Eroğlu'ndan STAR'a destek

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, terör örgütü MLKP'nin bombalı saldırı girişiminde bulunduğu Star Medya Grubu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. “Onlara inat biz buradayız” diyen Eroğlu, terör örgütü MLKP tarafından bahçesine bomba konulan yemekhanede yemek yedi.

Yeni Şafak
20:49 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:51 - 1/08/2015 Cumartesi
Diğer

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütü MLKP tarafından Star Medya Grubu binasına yönelik bombalı saldırı girişimi nedeniyle ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, ESMedya İcra Kurulu Başkanı Cengiz Özdemir, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve ile Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Star'da yer alan habere göre: “Onlara inat biz buradayız” diyen Eroğlu, Star Medya Grubu'na yönelik saldırıyı kınadı.



Çözüm Süreci istismar edildi


Daha sonra terör örgütü MLKP tarafından bahçesine bomba konulan yemekhanede öğle yemeği yiyen Eroğlu, yemek sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da asker ve polis şehit ettiğini söyleyen Eroğlu, terör örgütü DHKP-C'nin de eylemleriyle hükümetin şehirlerde kamu düzenini sağlayamadığı mesajını vermeye çalıştığına dikkati çekti. Çözüm Süreci ile çok önemli adımlar atıldığını da hatırlatan Eroğlu, şöyle konuştu: “Bütün bunlara rağmen PKK terör örgütü, sırf bu süreçte 1915 silahlı saldırı yaptı. Bombalı, taşlı sopalı saldırı, yol kesme, kamyon ve iş makinelerini yakma, kundaklama, molotof kokteyli atma gibi çeşitli eylemler yapıyor. Bütün bunlara rağmen Çözüm Süreci bozulmasın diye her türlü müsemmayı gösterdik.”



PKK zulmünü bitirmeliyiz


“Bilhassa bu üçlü maşa harekete geçince bildiğiniz gibi DAEŞ sınırdaki bir askerimizi şehit etti” diyen Eroğlu, şöyle devam etti: “ PKK, kalleşçe polislerimizi kurşunladı. Bütün hassasiyete rağmen PKK Çözüm Süreci'ni istismar etti. Bir noktada bıçak kemiğe dayandı, üçlü maşalar harekete geçince Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür, hükümetimiz dimdik ayaktadır, bunlara cevap vermekte gerekti. Çözüm Süreci oradaki vatandaşlar için, PKK için bir çözüm süreci yok. Dolayısıyla PKK, ancak silahları bırakırsa ve silahlı guruplar yurt dışına giderse operasyonlar durur. Operasyonlar silahlar bırakılıncaya kadar devam edecek. Doğu ve Güneydoğu'da PKK zulmünü bitirmek durumundayız.”


#bakan eroğlu
#star medya
#saldırı
#ziyaret
9 yıl önce