|

Balon gezisi acı bitti

Kapadokya turuna çıkan turistlerin içinde bulunduğu iki sıcak hava balonu, ani rüzgar değişimi nedeniyle Karadağ bölgesine sert indi. Kazada Çinli Tang Yi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı

Yeni Şafak
04:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:52 - 17/12/2014 Çarşamba
Diğer
Nevşehir’de turistleri taşıyan balonun sert iniş yapması sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi de hastanelik oldu. Kapadokya turu için dün sabah saat 07.00 sıralarında Göreme’den havalanan özel bir şirkete ait iki sıcak hava balonu, ani rüzgar değişimi nedeniyle kontrolden çıktı. Yaklaşık 150 metre sürüklenen balonlar, Karadağ bölgesine peş peşe sert iniş yaptı. Bu esnada 3 Çinli turist balondan yere düştü. Turistlerden 23 yaşındaki Tang Yi, olay yerinde can verirken, 6 kişi de yaralandı. Kazanın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edilirken, balon şirketinin çalışanları ise görüntü almak isteyen basın mensuplarına engel olmaya çalıştı. Arbede, jandamanın devreye girmesiyle son buldu. Çinli turistin cenazesi, otopsi için karayoluyla Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, “Kapadokya semalarında turist gezdiren iki  balonumuz, ters rüzgar nedeniyle sert bir iniş yapmıştır. Maalesef kazada Çinli bir turist hayatını kaybetmiş, Çin ve Malezya uyruklu 6 turist de yaralanmıştır. Yaralı turistlerin hayati tehlikeleri yoktur. Konuyla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatılmıştır” dedi. 
#Nevşehir
#balon
#kaza
9 yıl önce