|

Başbakan Davutoğlu Polonya'ya gidecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polonya ile diplomatik ilişkilerin 600'üncü yıl dönümü kutlamalarının kapanış etkinliğine katılmak üzere, yarın Polonya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Yeni Şafak
15:42 - 7/12/2014 Pazar
Güncelleme: 15:45 - 7/12/2014 Pazar
AA

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Davutoğlu, Polonya Başbakanı Ewa Kopacz'ın davetine icabet ederek, ikili temaslarda bulunacak.


Bu kapsamda, Kopacz ve Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra AB müzakere süreci ve Kıbrıs konuları ele alınacak.


Ziyarette, Suriye ve Irak'taki gelişmeler olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası sorunlara ilişkin görüş alış verişinde de bulunulacak.


Başbakan Davutoğlu'nun, yarın Polonya Başbakanı Kopacz ile katılacağı 600'üncü yıl dönümü kutlamalarının kapanış etkinliği, Türkiye'den sanatçıların da iştirakiyle Polonya'nın en köklü sanat kurumlarından Teatr Wielki'de düzenlenecek.


Öte yandan, ziyaretin, "iki ülke arasında altı asra dayanan çok iyi düzeydeki ilişkilerin, daha da geliştirilip güçlendirilmesi bakımından önemli bir vesile teşkil edeceği" değerlendiriliyor.

#başbakan
#ahmet davutoğlu
#polonya
#ewa kopacz
9 yıl önce