|

Başbakanlık'ta 102 Gaffar Okkan

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın adı verilen 102 Diyarbakırlı çocukla Başbakanlık'ta bir araya geldi. Akdoğan, “Anneler babalar evlat acısı yaşamasın, Türkiye'de kardeşlik ortamı hakim olsun diye çalışıyoruz” dedi.

04:00 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:07 - 24/01/2015 Cumartesi
Diğer
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ali Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu Projesi kapsamında, şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın adı verilen “Ali Gaffar” ve “Gaffar Okan” isimli 102 Diyarbakırlı çocukla, Başbakanlık Yeni Bina’da bir araya geldi. Konuşmasına “Gözleri ışıl ışıl, kalbi pırıl pırıl çocuklarımızla bir araya gelmekten, tanışmış olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” diyerek başlayan Akdoğan, bu güzel ve anlamlı buluşmanın gerçekleşmesine vesile olanlara teşekkür etti.

HAYATINI DİYARBAKIR’IN HUZURUNA ADADI

Ali Gaffar Okkan ve onunla şehit olan bütün polisleri, o karanlık günlerde hayatını kaybeden tüm insanları rahmetle yad ettiğini belirten Akdoğan, “Anneleriniz babalarınız sizlere Ali Gaffar Okkan’ın kim olduğunu anlatmıştır. Ali Gaffar Okkan polisti, sizin yaşadığınız şehrin, Diyarbakır’ın Emniyet Müdürüydü. Bütün hayatını milletin huzuru, selameti, güvenliği için adamıştı. Üzerinde taşıdığı polis üniformasının hakkını sonuna kadar veren bir Emniyet Müdürüydü. Ne karanlık odaklara boyun eğdi ne karanlık yapıların emrine girdi” ifadesini kullandı. 

TAŞ DEĞİL KİTAP

Akdoğan, yeni Türkiye’nin çocukların çocukluklarını yaşadıkları, gelecekten daha fazla umut duydukları bir Türkiye olacağını kaydetti. Başbakan Yardımcısı Akdoğan şunları söyledi, “Çocukların ellerinde taşlar, sopalar olmayacak. Çocukların ellerinde kitaplar, bilgisayarlar olacak. Anneler babalar evlat acısı yaşamasın, çocuklar yetim kalmasın, çatışma değil kardeşlik hakim olsun, kavga değil, nefret değil barış ve sevgi hakim olsun, gözyaşları değil gülücükler olsun diye çaba gösteriyoruz.”

Okkan için Mevlit

Diyarbakır’da 2001 yılında silahlı saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için Eskişehir’de mevlit okutuldu. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Reşadiye Camisi’nde düzenlenen etkinlikte, Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu. Mevlitin ardından vatandaşlara lokma tatlısı dağıtıldı.

#Yalçın Akdoğan
#Ali Gaffar Okkan
#Diyarbakır
9 yıl önce