|

Başbakanlık''tan Palaz''a yalanlama

Başbakanlık, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz''ın "böcek raporunda tarih değişikliği için baskı yapıldı" iddiasını yalanladı: "Gerçek dışı iddialar soruşturmanın ciddiyetini zedelemeyi amaçlamaktadır." Dönemin TÜBİTAK'tan sorumlu Bakanı Ergün de "Neden zamanında şikayet etmedi" diye sordu.

Yasemin Asan
00:00 - 22/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:30 - 22/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakanlık''tan Palaz''a yalanlama
Başbakanlık''tan Palaz''a yalanlama

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın böcek soruşturması konusunda kendisine baskı yapıldığı yönündeki sözleri üzerine Başbakanlık'tan açıklama yapıldı. 'Gerçeğe tamamen aykırı olan bu iddialar, açıktır ki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TMK 10. Maddesi ile Görevli Başsavcı Vekilliği'nce yürütülen bir soruşturmayı etkilemeyi, soruşturmanın ciddiyetini zedelemeyi, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi ve gerçek dışı bir algı oluşturmayı amaçlamaktadır. Soruşturma tüm gerçekleri açığa çıkaracaktır.' Öte yandan TÜBİTAK da Palaz'ın görevine son verilmesinin idari bir tasarruf olduğunu açıkladı.

O zaman mahkemeye başvursun

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın, iddiasıyla ilgili olarak, 'Böyle bir iddiası varsa mahkemeye başvursun. 2012 yılında gerçekleşen bir olayın görevden alınmaya bağlanması çok çirkin bir olay' sözleriyle yorumladı.Bakan Işık şöyle konuştu: '2012 yılında meydana gelen bir olayı görevden almaya bağlamak çok çirkin bir olay. 5 Şubat'ta Bilim Kurulu kararıyla görevden alındı. Kimse 'benim ayranım ekşi' demez. Böyle bir iddiası varsa mahkemeye başvursun, 'bana baskı uygulandı' desin.'

10 gün sonra şikâyet etmesi inandırıcı değil

Hasan Palaz'ın, görevden alınmasıyla ilgili olarak, 'Başbakanın ofisinde bulunan böcekle ilgili raporda tahrifat yapmam istendi. Kabul etmediğim için görevden alındım' şeklindeki açıklamasına eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve TÜBİTAK'tan tepki geldi. Palaz'ın görevden alındıktan 10 gün sonra baskı yapıldığı ileri sürdüğünü hatırlatan Ergün, 'Söylediklerin doğru olsa bile daha önce yapacağını yapmadığın için değersiz duruma düşmüşsün' dedi.


10 yıl önce