|

Belediye kursundan üniversite kapısına

Görevlendirme yapılan Mardin ve Şanlıurfa belediyelerinin verdiği ücretsiz eğitim kurslarıyla öğrencilerin kimi hayalini kurduğu konservatuvarı kimi spor okulunu kimi de diş hekimliğini kazandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da zor şartlar altında üniversite kapılarını aralayan öğrencilerin başarı öykülerini dinledi.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:37 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Viranşehirli öğrencilere Bakan Selçuk’un talimatıyla birer dizüstü bilgisayar hediye edildi.
Viranşehirli öğrencilere Bakan Selçuk’un talimatıyla birer dizüstü bilgisayar hediye edildi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa'daki belediyelerin ücretsiz eğitim olanakları sayesinde onlarca genç hayalini kurduğu üniversiteye kavuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Şanlıurfa ziyaretinde, halk eğitimin ücretsiz kursları sayesinde zor şartlar altında üniversite kapılarını aralayan ve başarı öyküleriyle takdir toplayan Siverekli "sıra dışı gençlerle" bir araya geldi.


HAYAT MÜCADELESİNDE BİZE DESTEK OLDULAR

Selçuk, kentteki bir mekanda, çobanlık yaparken üniversite sınavlarına hazırlanan ve Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanan Musa Keçikıran, Adıyaman Üniversitesi Hemşirelik Fakültesine giren Songül Şen, Cumhuriyet Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü'nü kazanan Esra Kalemli, Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'ne yerleşen Gizem Uzunalan ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarih Bölümü'nü kazanan Keziban Çakmak'ı kabul etti. Çobanlık yaparken üniversite sınavına hazırlanarak Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanan Musa Keçikıran, mutlu ve gururlu olduğu belirtti. Keçikıran, "Sabah kalkıyoruz hayvanların yemini veriyoruz. Sonra doğru halk eğitim merkezine. Müdüründen öğretmenine kadar herkes bizimle ilgilendi, kaynak kitap yardımında bulundular. Çok şükür kazandık" diye konuştu. Öğrencilerden Cumhuriyet Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünü kazanan Esra Kalemli, anne ve babasız olarak hayatla mücadele ettiğini, dershaneye gitme imkanı bulamadığı için halk eğitimi merkezinin kurslarına katıldığını anlattı.


Görevlendirme yapılan Şanlıurfa'daki belediyelerin sağladığı eğitim olanakları da çok sayıda dezavantajlı gencin üniversite hayaline ulaşmasını sağladı. Öğrencilerden Murat Menalı, Viranşehir Belediyesinin yaptırdığı spor kompleksinde özel yetenek sınavlarına hazırlanarak Bartın Üniversitesi Spor Meslek Yüksek Okulunu kazandığını söyledi.

YETENEK SINAVLARINA KURSLARLA HAZIRLANDIK

KHK kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında eğitim alan 9 öğrenci üniversitelerin konservatuvar ve müzik öğretmenliği bölümlerine girmeyi başardı. Mardin Büyükşehir Belediyesince açılan konservatuvara bu yıl kaydolan 4 bin 500 kişi tiyatro, sinema, fotoğrafçılık, enstrüman, müzik, halk oyunları, çocuk korosu, sanat ve halk müziği korosu gibi kurslardan yararlanıyor. Bu sene açılan yaz okullarında da 400 öğrenci çeşitli kurslarda eğitim aldı. Konservatuvara üniversitelerin yetenek sınavlarına hazırlanmak için başvuran öğrencilerden 9'u üniversitelerin konservatuvar ve müzik öğretmenliği bölümlerini kazandı.

#Mardin
#Şanlıurfa
#Belediye
#Eğitim
6 yıl önce