|

'Ben imza özürlüyüm'

Darbe Andıcı'nda ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek, dün savunmasını yaptı. Askeri savcılıkta imzasını değiştirdiğini kabul eden Çiçek, "Ben imza özürlüyüm" diye kendini savundu

İstihbarat Servisi
00:00 - 3/07/2010 السبت
Güncelleme: 00:21 - 3/07/2010 السبت
Yeni Şafak
'Ben imza özürlüyüm'
'Ben imza özürlüyüm'

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' belgesinde ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek, dün çıkarıldığı mahkemede savunmasını yaptı. Millete komplo belgesinin ıslak imzalı orijinali ortaya çıkmadan önce askeri savcılıkta imzasını değiştirdiğini kabul eden Çiçek, “Ben imza özürlüyüm, imza güvenliğimi arttırmak için askeri savcılığın bilgisi dahilinde 12 Haziran 2009'daki ifademde imzamı değiştirdim” dedi. Çiçek, savuinmasında sık sık Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarını delil olarak gösterdi. Çiçek, askeri savcılığın ahkkında soruşturma yürüttüğü sırada Genelkurmay Adli Müşaviri ve askeri savcıyla yaptığı görüşmeleri de ilginç ifadelerle doğruldı. Çiçek, “Adli müşavir 'buralarda dolaşma, izleniyoruz dedi. Bunun üzerine güvenli hattan görüştük" diye konuştu.

BASKI ALTINDAYDIM

Albay Dursun Çiçek, savcılık ifadesinin altına farklı imza atması olayına da ilginç bir açıklama getirdi. Çiçek, “Hatırlayalım o günleri, imza değiştirme haberleri. Biraz sonra savcı da soracak. 'Niye Çiçek değiştirdi imzasını?' 12 Haziran 2009'da Askeri savcılıkta ifade veriyorum. Savcıya dedim ki, 'Benim imzalarım çeşitli makamlarda yer alıyor, bunlar yeni belgeler üretecek. ' Bunun üzerine parafımı değiştirdim. Yeni bir imzaya çalıştım. İmza değiştirdiğimi askeri savcılık da biliyor. Ben imza özürlüyüm. İmzamın güvenilirliğini arttırmam lazımdı. Ben subayım, bir subay imzasını değiştirirse bunun kriminal incelemede belirlenebileceğini bilir. Bunu yaptım çünkü taarruz, saldırı altındayım” dedi. Çiçek, askeri savcılığın bu ifadeyi daha sonra soruşturma savcısına gönderdiğini kaydetti. 29 Haziran'daki çağrı üzerine 30 Haziran'da ifade verdiğini ve o gün MGK toplantısının bitiminde tutuklamaya sevk edildiğini belirten Çiçek, daha sonraki hukuki süreci ve ıslak imzalı belgenin ortaya çıkması üzerine tekrar tutuklanıp tahliye edilmesini anlattı.

RAPORLARIM TOLON'A GİTMİŞ OLABİLİR

İddianamede TSK ile ilgili istihbari çalışmaları 2. Ergenekon davası sanığı Hurşit Tolon'a verdiği şeklinde iddialar bulunduğunu hatırlatanÇiçek, mesleğiyle alakalı olarak görevinin dış kaynaklı istihbarat çalışmaları olduğunu, bu çalışmaların ise TSK sitesinde 15 günde bir yayınlandığını söyledi. Çiçek, "Benim bu çalışmalarım sonucu siteye koyduğum bilgilerin Hurşit Tolon'a nasıl gittiğini bilmiyorum. 'Ermeniler ne yapıyor? Pontus çalışmalarında neler var? Kosova Türkleri ne halde?' Bunlar benim konularım. Gerekli çalışmalarımı yapar ve Dış işleri ile devamlı toplantılara katılırım. Verilen bu görevi yerine getirmezsem komutanlarıma ne derim?" dedi.



٪d سنوات قبل