|

'Beni kaçıranları affettim'

Midyat'da kaçırıldıktan sonra Batman'da serbest bırakılan Rahip Savcı, "Beni kaçıranları affettim. Herkesin de onları affetmesini isterim" dedi.

Aa
00:00 - 2/12/2007 Pazar
Güncelleme: 14:45 - 2/12/2007 Pazar
Yeni Şafak
'Beni kaçıranları affettim'
'Beni kaçıranları affettim'

Mardin'in Midyat ilçesinde kaçırıldıktan sonra Batman'da serbest bırakılan Rahip Edip Savcı, "Beni kaçıranları affettim. Herkesin de onları affetmesini isterim" dedi.



Rahip Savcı'nın yaşadığı Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyündeki Süryani vatandaşlar, rahibin kurtulması nedeniyle köyde bulunan Mor Yakup Manastırı'nda düzenledikleri şükür ayininde bir araya geldiler.



Deyrulumur Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş ve Rahip Edip Savcı'nın birlikte yönettiği ayine katılanlar, sabahın ilk ışıklarıyla geldikleri manastırda tütsü ve mumlar yaktılar.




Ayinden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Rahip Savcı, kaçırma olayının medyaya yansıması üzerine kendisini kaçıranların olayın büyüdüğünü fark edip pişmanlık duymaya başladıklarını belirterek, şunları söyledi:



"Beni kaçıranlar, olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyorlardı. Bir insan kaçırılacak ve bütün dünya ayaklanacak, onlar bunu bilmiyordu.



Olayın medyaya yansıması ile bunun farkına varıp pişman oldular. "Kaçırıldığında çok endişelendiğini, ancak daha sonra bu endişesinin hafiflediğini ifade eden Savcı, şöyle dedi:



"Kaçırıldığımda direndiğim için beni yumrukladılar. Önce çok endişelendim. İlk gün gece yarısına kadar dolaştırdılar. Bir ara araç değiştirip kapalı minibüse bindirildim. Sonra bir eve götürdüler. Beni ahırda sakladılar. Televizyonda kaçırılmamla ilgili haberler üzerine birisi durumun kötü olduğu şeklinde yorum yaptı. Kaçıranlardan 4'ü bırakılmamı tartıştı, pişmandılar. Çok kötü niyetli olmadıklarını anladım. Ertesi gün evin sahibi fotoğrafımı televizyonda görüp kaçırıldığımı fark etmiş. O ve pişman olan bir genç, beni diğer iki kişinin olmadığı bir sırada serbest bıraktı.



Beni kaçıranları affettim. Herkesin de onları affetmesini isterim. Bu kaçırılma olayından ve verdiğim rahatsızlıktan dolayı çok üzgünüm ve herkesten özür dilerim. "Metropolit Samuel Aktaş ise yaşanan olayda herkesin büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini belirterek, "Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz. Özverili çalışmalarından dolayı bütün yetkililere çok çok teşekkür ederim" diye konuştu.




Ayin sonunda manastırdan çıkan Rahip Savcı'yı, Süryani vatandaşlar zılgıtlarla karşıladı.

Öte yandan, Rahip Savcı'yı kaçıran 5 kişiyi gözaltına alan polisin, olayla ilgili 2 kişiyi daha aradığı öğrenildi.


16 yıl önce