|

Bilgin niye dışarda?

Kartal Cezaevi'nde yatan Garipoğlu ile Balkaner'in bayramda ziyarete gelen yakınlarına, "Dinç Bilgin ve Zafer Mutlu ile aynı konumdayız. Ama onlar dışarda, biz içerdeyiz. Arkalarında siyasi destek olmasa şimdi bizimle birlikte olacaklardı"dedikleri öğrenildi.

.
00:00 - 14/03/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:20 - 9/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
 Bilgin niye dışarda?
Bilgin niye dışarda?

Devletin 400 milyon dolarını inanılmaz yöntemlerle hortumladıkları murakıp raporlarıyla belgelenen Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin ve Zafer Mutlu hakkında şimdiye kadar ciddi bir işlem yapılmaması dikkat çekici bulunuyor. Benzer konumda bulunan batık banka sahipleri ve yöneticileri tutuklandığı halde Etibank yöneticilerinin sorgulanmaması kamuoyunda kuşkuyla karşılanıyor. Şimdiye kadar Etibank'tan usulsüz krediler verilmesi ve off-shore hesaplarla ilgili soruşturma başlatan İstanbul DGM Başsavcılığı, Dinç Bilgin, Zafer Mutlu, Hüseyin Vural Beyazıt, Ercan Arıklı, Ayşe Hande Güven, Zeki Ünal, İsmail Hakkı Karakaya, Önay Bilgin, Dinç Bilgin'in damadı Clifford Holmes Polley, Ercüment Gündem ve kaçak iş adamı Cavit Çağlar'ın oğlu Mustafa Çağlar hakkında sadece yurtdışı yasağı getirdi.

'Bilgin'i aramıza bekliyoruz'

BBDK'den DGM'ye gönderilen Etibank dosyalarının neden işleme konulmadığı merak ediliyor. Batık bankaların kara kutusu olarak nitelendirilen ve İtalya'da tutuklu bulunan Şükrü Karahasanoğlu, Sümerbank'ın yanısıra Etibank'ta da üst düzey görevlerde bulunmuştu. Kasırga Operasyonu'nun üzerinden aylar geçmesine rağmen hala Etibank yöneticilerinin sorgulanmaması ve yargı önüne çıkartılmamaları dikkat çekici bulunuyor.

Bu arada sahip oldukları bankaların içini boşalttıkları için Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan batık banka sahipleri Ali Balkaner ve Hayyam Garipoğlu'nun Kurban Bayramı'nda ziyarete gelen yakınlarına Dinç Bilgin hakkında yakındıkları öğrenildi. Yakınlarına, "Etibank'a da bize isnat edilen suçlar isnat edildi. Ama biz bayramda içerdeyiz, Dinç Bilgin dışarda keyif sürüyor. Dinç Bilgin ayrıcalıklı biri mi, yoksa koruma altında mı bulunuyor?" şeklinde konuştukları belirtiliyor. Geçen ekim ayında Sümerbank'ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu, Yurtbank'ın eski sahibi Ali Balkaner ve Egebank'ın eski sahipleri Murat Demirel ve Mehmet Bayraktar ile çok sayıda banka yöneticisi gözaltına alınarak tutuklanmışlardı. Etibank yöneticileri ile aynı konumda oldukları belirtilen banka yöneticileri arasında Av. Aydoğan Semizer, ünlü reklamcı Nail Keçili, Engin Aras, Cengiz Biçer, Bayram Eser de bulunuyor.

23 yıl önce