|

Binlerce hastaya derman oldu

Safariye gittiği Afrika’ya, ‘bir daha asla’ dediği halde 23 kez giderek, binden fazla başarılı ameliyata imza atan Üroloji Uzmanı Dr. Serhat Onur, bölgedeki ihtiyaç sahibi hastalara derman oluyor. Onur, “Orada tevekkülü, sabretmeyi, nefsin oyunlarına gelmemeyi öğreniyorsunuz. Afrika’nın esasında bir sevda” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:13 - 14/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dr. Serhat Onur, bölgedeki ihtiyaç sahibi hastalara derman olmayı sürdürüyor
Dr. Serhat Onur, bölgedeki ihtiyaç sahibi hastalara derman olmayı sürdürüyor

Afrika’da binden fazla başarılı ameliyata imza atan Üroloji Uzmanı Dr. Serhat Onur, bölgedeki ihtiyaç sahibi hastalara derman olmayı sürdürüyor. Gönüllüler Organizasyonu Sağlık Komisyonu Başkanı ve Üsküdar Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Onur, 2008’de arkadaşlarının ‘Afrika’ya safariye gidiyoruz’ demesi üzerine, nereye gittiğini bilmeden yollara düştü. Onur, ilk gidişinde bölgedeki zorlu şartlar nedeniyle “Bir daha hiçbir kuvvet beni buraya getiremez” dediği halde, Afrika’dan kopamayarak, muhtaç insanların dertlerine derman olmaya çalışıyor.


100 KİLOMETRE UZAKTAN YÜRÜYEREK GELİYORLAR

"Şüphelerim vardı yeniden gider miyim gitmez miyim diye ama demek ki yaradan bizi öyle görevlendirdi” diye konuşan Onur, önceleri yıllık izinlerini kullanarak Afrika’ya gidebildiklerini ancak son dönemde Sağlık Bakanlığınca sağlanan görevlendirme ile bölgeye daha kolay ulaştıklarını ifade etti.


Onur, “Şu anda kadar sadece benim yaptığım ameliyat bin 150 civarında. Afrika’ya bir seferde gittiğimizde yaptığımız ameliyatı Türkiye’de 6 ay civarında gerçekleştiriyoruz. Gitmeden önce tüm hastalarımız iyi bir organizasyonla belirleniyor. Bu nedenle çalışmalar hızlı gelişiyor. Hastalara sorduğumuz da 50, 100 kilometre uzaktan yürüyerek gelenler de olduğunu öğreniyoruz. Genelde araç yok, olsa da o araca verecek paraları yok” dedi.


ORADA İNSANLARIN 'OLMAZSA OLMAZI' YOK

Serhat Onur, özellikle Afrika'nın kırsal bölgelerinde ilk gittikleri dönemlerde insanların kendilerinden uzak durduğunu anlatarak, şöyle devam etti: "O dönemde onların beyaz ırka bakışlarının çok farklı olduğunu anladık. Allah'a şükür onların kafasındaki 'beyaz insan' algısını değiştirdik." Onur, Afrika’da insanların olmazsa olmaz gibi bir düşüncelerinin olmadığını, insanların en temel ihtiyaçları olmadığı için günü birlik yaşadığını vurgulayarak, “Orada tevekkülü, sabretmeyi, nefsin oyunlarına gelmemeyi öğreniyorsunuz. Aslında çok önemli şeyler katıyor insana. Afrika’nın esasında bir sevda olduğunu düşünüyorum. Biz de Afrika’nın hadimliğine talibiz ve oraların hadimul şerifiyiz öyle diyelim. Bu yolda ilerleyen birçok arkadaşımız var inşallah bizden sonra da bu yollar devam eder” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

#Afrika
#Doktor
#Serhat Onur
6 yıl önce