|

BM mülteciler yüksek komiseri Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetine icabetle 7. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşmak üzere 5-7 Ocak 2015 tarihleri arasında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Yeni Şafak
15:21 - 2/01/2015 vendredi
Güncelleme: 13:27 - 2/01/2015 vendredi
IHA
Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'ın Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres'ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetine icabetle 7. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşmak üzere 5-7 Ocak 2015 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edeceği ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:


"Ziyaret kapsamında Yüksek Komiser Guterres’in Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından kabul edilmesi, Sayın Bakanımız, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı Sayın Dr. Fuat Oktay ile ikili temaslar gerçekleştirmesi öngörülmektedir. Anılan ziyaret, 2 milyona yakın Suriyeli’ye ev sahipliği yapan ülkemiz ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği arasındaki işbirliğinin güçlenerek devam etmesine katkı sağlayacaktır."

 
#mevlüt çavuşoğlu
#Antonio Guterres
#BM
#Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri
il y a 9 ans