|

Bombacının kimliğini parmak izi çözecek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mersin'de 13 polis memurunun yaralandığı patlamayla ilgili olarak teknik incelemelerin sürdüğünü söyledi. Atalay, “Araçtaki teröristin kimliğine parmak izi ile DNA testinden ulaşmaya çalışılıyor” dedi.

Ankara
00:00 - 21/08/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:55 - 21/08/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Bombacının kimliğini parmak izi  çözecek
Bombacının kimliğini parmak izi çözecek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 13 polisin yaralandığı Mersin'deki patlamayla ilgili teknik incelemelerin sürdüğünü teröristin kimliğine parmak izinden ulaşılmaya çalışıldığını söyledi.

Ankara'ya gelen Suriye İçişleri Bakanı Bassam Abdulmajeed ile yapacağı görüşmelere ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay gazetecilerin Mersin'deki patlamayla ilgili sorularını cevaplandırdı. Mersin'deki patlama sonrasında bütün güvenlik birimleri ve emniyet teşkilatının, çalışmalarını çok dikkatli bir şekilde sürdürdüğünü belirten Atalay, "Mersin'de takip edilen araç bir yerde durdurulmak isteniyor ama durmuyor, teslim olmuyor ve içerisindeki intihar ederek bombayı patlatıyor. Yaralı polislerimiz ve vatandaşlarımız var. Polislerimizden ikisinin yarası ciddi, diğerlerininki hafif. Biri kolundan yaralı ama Özel Harekat'tan olan bir polisimizin başından yarası var. Onun üzerinde çalışılıyor. Kimlik ve diğer hususlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Parmak izleri ve DNA testleri gibi teknik incelemeler yapılıyor. Gelişmeler oldukça açıklanacak" diye konuştu.

KİMLİK SAHTE

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği toplantıda saldırganın kimliği ile ilgili şu bilgileri verdi: "Olay yerinde yapılan incelemede bir kimlik bulundu, ama bu kimliğin sahte bir kimlik olduğu ortaya çıktı. Gerçek kimliğine ulaşma adına Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimleri gerekli çalışmayı sürdürüyor.”

Aksay, patlamanın PKK terör örgütü ile bağlantısının olup olmadığı yönündeki sorulara, "Şu anda bununla ilgili somut bir bilgi yok. Bizim değerlendirmemiz ve tespitimiz Mersin'le ilgili bir arama noktasındaki çalışmamızdan ibaret" cevabını verdi.


Gözaltındaki 3 kişi serbest

Mersin'de üzerindeki bombayı patlatarak 13 polis memurunun yaralanmasına neden olan ve aracıyla birlikte parçalanan PKK'lı teröristin kullandığı aracın ilk sahibi ve beraberinde gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı. Şanlıurfa'da dün gece düzenlenen bir operasyonla Mersin'deki bomba olayında teröristin kullandığı otomobilin ilk sahibi olduğu öğrenilen Ş.Ç. kardeşi Ö.Ç. ile aracın satışını yapan galerici gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan zanlılar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Galerici olduğu belirtilen ve kimliği açıklanmayan kişi sorgusunda aracın M.K. tarafından satın alındığı bilgisini verdi.


Başındaki şarapnel parçasıyla yaşayacak

Mersin'deki patlamada ağır yaralanan 41 yaşındaki polis memuru Ferhan Tek, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce tahsis edilen helikopterle Ankara'ya götürülerek Hacettepe Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Patlamadan sonra kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde ilk tedaviyi yapan doktorlar Tek'in başına isabet eden şarapnel parçasının çıkarılmasının beynine zarar verebileceğini bu nedenle çıkarılmayacağını ifade ettiler. Doktorlar, Tek'in beyin zarının yırtıldığını ancak genel durumunun iyi olduğunu söyledi. Eşinin iyileşerek bir an önce aralarına döneceği günü beklediklerini belirten Gizim Tek, "Kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız" dedi. Patlamanın ardından Eskişehir'den gelen anne Perihan Tek ise 4 erkek çocuğundan 3'ünün polis olduğunu söyledi.

16 yıl önce