|

Böyle bir fetvayı asla vermeyiz

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, Diyanet'in verdiği iddia edilen fetvaya ilişkin, "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır, olmaz, olamaz" dedi. Keleş ayrıca olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 02:23 - 10/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, bazı internet sitelerinde Diyanet'in verdiği iddia edilen fetva ile ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Yürütülen kötü kampanyadan dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduğunu belirten Keleş “Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır, olmaz, olamaz. Yaşanan üzücü olayla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanımızın talimatıyla kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır” diye konuştu. Keleş, şöyle devam etti: “Alınan güvenlik hizmeti raporuna göre Din işleri Yüksek Kurulumuzun sitesi son günlerde pek çok saldırıya maruz kalmıştır. Başkanlığımızın temel ilke ve prensipleriyle tamamen tezat teşkil eden, Başkanlığımıza ve yüce dinimiz İslam'a yönelik olumsuz algı oluşturmak amacıyla planlanan bu edep ve ahlak dışı sabotajın sorumluları en kısa zamanda tespit edilerek, adalete teslim edilecektir.” Keleş ayrıca Dini Soruları Cevaplandırma Platformu'nu da kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti.



İTİBAR SUİKASTI


Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Paralel Devlet Yapılanması ve destekçileri ile beraber dinden, dindarlardan rahatsız 'zavallıların', şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı'na 'itibar suikastı' yaptıklarını ifade etti.



AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, İslam'ın doğru öğretilmesi, öğrenilmesi, doğru anlatılması, anlaşılması ve doğru yaşanmasının sigortalarından olduğunu vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti: “İslam'ın doğru öğretilmesi, öğrenilmesi, doğru anlatılması, anlaşılması ve doğru yaşanmasından rahatsız olanlar, daima Diyanet'e karşı olmuştur. Diyanet, İslam'ın, Müslüman'ın, birliğimizin, kardeşliğimizin ve maneviyatımızın hizmetindedir, hizmetinde olmaya da devam edecektir. Diyanet'i itibarsızlaştırmak isteyen alçaklar, amaçlarına ulaşamayacaklardır ama kirli niyetlerinin pisliğinde debelenebilirler.”


#Din İşleri Yüksek Kurulu
#Ekrem Keleş
#fetva
8 yıl önce