|

Brüksel CHP'yi uyardı

AP'de Erdoğan'ı Esed'e benzeten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na siyaset dersi veren Hannes Swoboda, 'Esed-Erdoğan kıyaslamasını kabul etmemiz mümkün değil. Misafirsiniz kurallara uymak zorundasınız' dedi

Aa
00:00 - 17/05/2013 Cuma
Güncelleme: 00:46 - 17/05/2013 Cuma
Yeni Şafak
Brüksel CHP'yi uyardı
Brüksel CHP'yi uyardı

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşanan gerginliğe açıklık getirerek, 'CHP lideriyle, sözlerinin bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu açıklamadıkça görüşemezdim' dedi.

Durumun kendisi için çok net olduğunu ifade eden Swoboda, 'Kendisi ofisime doğru geliyordu ve çalışanlarım ona bu şartlar altında yararlı bir görüşme yapılamayacağını iletti' dedi.

BU AÇIKLAMAYI KABUL EDEMEYİZ

Swoboda, 'AP Sosyalist Grubu logosu önünde Esed-Erdoğan kıyaslamasını yapmasını kabul etmemiz mümkün değil. Sayın Kılıçdaroğlu bizim grubumuzun misafiriydi. Bir ailenin misafiri olup sonra bu ailenin duygu ve düşüncelerine karşı açıklamalarda bulunmazsınız, bunu kabul edemem. Bu durum ev sahibinize saygısızlık ve misafirperverliği kötüye kullanmasıdır' diye konuştu.

CHP GEÇEN YÜZYILDA KALMIŞ

CHP'nin geçen yüzyıldan kaldığını ve modern bir yapıya kavuşması gerektiğini belirterek, 'Bunca yıldır hükümette yer almamaları tesadüf değil, ancak bunu yapmak isteyen bir parti sorumlu hareket eder' dedi.


11 yıl önce