|

Bu acıya yürek dayanmaz!!!

Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında tam anlamıyla bir facia yaşandı. İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya gezisine götüren otobüs Aksaray'da bir kamyonla çarpıştı. Kazada toplam 32 öğrenci ölürken 30 öğrenci de yaralandı.

Aa
00:00 - 14/04/2007 Cumartesi
Güncelleme: 10:06 - 14/04/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu acıya yürek dayanmaz!!!
Bu acıya yürek dayanmaz!!!

Aksaray'daki trafik kazasında ilk belirlemelere göre, 32 kişinin öldüğü bildirildi. Aksaray Valisi Sebati Buyuran, kendisine ulaşan son bilgileri basın mensuplarına açıkladı.



Buyuran, şunları kaydetti:


"Netleşen rakamlara göre kazada ölü sayısı 32, yaralı sayısı 30. Yaralıların 4'ünü Konya, 3'ünü Kayseri'deki hastanelere sevk ettik. İzmir Valisi ile de irtibata geçtik, kendisi de Aksaray'a geliyor. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri uçakla İzmir'e nakledilecek. "

Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan ve kazada hafif yaralanan otobüsün ikinci şoförü Ahmet Cengiz ise şunları söyledi:

"Kaza sırasında otobüsün bagaj bölümünde uyuyordum. Otobüsten nasıl çıktığımı da bilmiyorum. Öğrencileri İzmir'den Kapadokya'ya götürüyorduk.

Otobüsün içinde aşırı yolcu yoktu, istesek de zaten fazla yolcu alma imkanımız yoktur. Kazanın oluş şekliyle ilgili ise hiç bir bilgim yok. Halen kazanın şoku içindeyim.


Yetlililerden edinilen bilgilere göre, otobüsün kazadan 15 dakika önce mola verdiği ve araçın şerit ihlali yaptığı iddia edildi. Öte yandan Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan kazanın sebebi hatalı sollama olarak açıkladı. Kazanın 6 saat sonrasında yolun trafiğe açıldığını bildirdi.





Edinilen bilgiye göre, ilk belirlemelere göre, İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya gezisine götüren, sürücüsünün henüz belirlenemeyen 45 HA 158 plakalı yolcu otobüsü, Aksaray'ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyü yakınlarında, Adnan Ölmez yönetimindeki 42 AFM 32 plakalı kamyonla çarpıştı.






VELİLER PANİK İÇİNDE OKULA KOŞTU




Aksaray'da meydana gelen trafik kazasının ardından, İzmir'de endişeli bir bekleyiş başladı. Haberi alan Zafer İlköğretim Okulu velileri ve geziye katılan öğrencilerin yakınları okul önüne akın etti.

İzmir'den Kapadokya'ya gezi için yola çıkan ve Aksaray yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 31 kişinin ölüm haberi, geziye katılan öğrencilerin yakınlarını endişeye sevk etti. Kazada çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu haberi üzerine geziye katılanların yakınları okul önüne akın etti. Yakınlarından haber almak isteyen öğrenci velileri, yetkililerden bilgi almak için çaba sarf etti. Bazı veliler gözyaşlarını tutamadı. Geziye katılan Beyhan Saruhan ve kızı Buse Saruhan'ın bir yakını, okul önündeki polislerden bilgi almak için çaba sarf etti. Haberi alınca Beyhan Saruhan'ın eşi Özcan Saruhan'ı pencereyi çalarak uyandıran komşusu, kazayı haber verdi.

Zafer İlköğretim Okulu'nun Kapadokya gezisine çoğunluğu 2/A sınıfı öğrencilerinin katıldığı belirtildi. Zafer İlköğretim Okulu rehberlik öğretmeni Özden Baki Ustaer, geziye öğrencilerin ve ailelerinin katıldığını söyledi. Zor bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Ustaer, "Dün gece Kapadokya'ya yola çıktılar. Henüz kazayla ilgili net bir haber alabilmiş değiliz. Çoğunluğunu 2. sınıf öğrencileri oluşturuyor" dedi.

Haberi alan veliler, panik içinde okula gelmeye devam ediyor.



OKUL MÜDÜRÜNÜN ÇOCUĞU DA GEZİYE KATILMIŞ


Trafik kazasıyla sonuçlanan Kapadokya gezisine, geziyi düzenleyen Zafer İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Karakaya'nın çocuğunun da katıldığı öğrenildi.

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Müdür Karakaya'nın çocuğunun da geziye katıldığının belirlendiğini bildirdi. Yetkililer, gezinin izinlerinin alındığını belirterek, kaç öğrencinin katıldığına ilişkin bilgilere ise henüz ulaşamadıklarını kaydetti.

İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Kapadokya gezisine götüren otobüs, Aksaray'ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyü yakınlarında kamyonla çarpıştı. Kazada şu ana kadarki belirlemelere göre 30 ölü ve çok sayıda yaralı var.







İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, kendilerine gelen bilgilere göre otobüste 3'ü öğretmen, çoğu ikinci sınıf öğrencisi olmak üzere 46 kişi bulunduğunu, bazı velilerin de geziye katıldığını söyledi.


Geziye bazı velilerin ve başka sınıflardan öğrencilerin de katıldığını ifade eden Aydoğan, "Biz burada bekliyoruz. Aksaray Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü orada gerekenleri yapıyor, bize bilgi ulaştırıyor" dedi.

Öte yandan, kaza haberini duyan öğrenci velileri ve öğretmenler okula geldi.

Veliler, veli ve öğretmen yakınları, geziye katılan çocukları ve yakınlarıyla ilgili bilgi almak istedi, ancak yetkililere ulaşamayınca gözyaşlarına boğuldu.

Bazı velilerin telefonla Aksaray'a ulaşmaya çalıştıkları gözlendi.

Geziyi 2-B sınıfı öğretmeni Yeşim Aygül'ün düzenlediği, otobüsün dün gece hareket ettiği, gerekli bütün izinlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alındığı öğrenildi.

Öte yandan, okula gelen ve fenalaşan velilere İzmir Sağlık Müdürlüğünden gelen ambulanslı ekipler müdahale etti.











ÖLEN 3, YARALANAN 25 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ



Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında ölenlerden 3'ü ve yaralananlardan 25'inin kimlikleri belli oldu.

kimlikleri belirlenen yaralılar şu şekilde:



Okşan Güler (34), Gülsüm İne (26), Buse Güler (18), Şermin Utku (8), Çağlar Evsen (8), Abdülkadir Karabulut (12), Gülbin Adıgüzel (19), Nevin Kundakçıoğlu (24), İlgen Atakan (13), Halilcan Alaş (13), Açelya Adıgüzel (7), Fatma Utku (40), Furkan Sevinç, Hatice Çoban (19), Meryem İncesu (12), Özgür İncesu (13), Sevgi Artuç, Buse Saruhan (10), Büşra Çoban (11), Ege Meriç (8), Öner Oltulu (14), Tuba Çoban (14), Kenan Öneri, Ahmet Cengiz, Tuba Tubara.

Tuba Tubara'nın Kayseri'ye sevk edildiği bildirildi.

Ölenlerden 3'ünün Nermin Çukurbaşı, Adnan Ölmez ve Gülbin Koca olduğu bildirildi.

Aksaray Devlet Hastanesi Morgu dolduğu için cenazelerden 3'ünün Konya Numune Hastanesi morguna gönderildiği öğrenildi.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, kazada 32 kişinin öldüğünü, 30 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. >





"BUGÜN ÖZEL UÇAKLA CENAZELERİ İZMİR'E GETİRECEĞİZ"




İzmir Vali Yardımcısı Celalettin Eran, Aksaray yakınlarında meydana gelen trafik kazasının, İzmir için çok üzücü bir olay olduğunu belirterek, adli işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazelerin bugün İzmir'e getirileceğini söyledi.

İzmir Vali Yardımcısı Celalettin Eran, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir için çok üzücü bir olayın yaşandığını belirterek, kazada İzmir'den 30 kişinin öldüğünü söyledi. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın Aksaray'da olduğunu ve konuyla ilgilendiğini dile getiren Eran, şu bilgileri vredi:

"Adli işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeler getirilerek. 30 civarında yavrumuzu, velimiz, öğretmenimizi kaybettik. Sayın Valimiz şu an Aksaray'da çocuklarımızın başında. Özel uçakla bugün cenazelerimizi getireceğiz, morgda muhafaza edeceğiz. Yarın defnedeceğiz. Valilik kriz merkezi devrede, çalışıyor. Çok üzücü bir hadise. Velilere, ailelere başsağlığı diliyorum. Yarın okulda tören yapılacak. Konuyla ilgili ihmal var mı tespit edilecek. "

Vali Yardımcısı Eran'ın açıklamayı yaparken gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü Okan Özmen, okula gelerek, geziye katılanların isim listesini inceledi. Velilerin alınmadığı öğretmenler odasına giren Aydoğan ile Özmen, ellerindeki listeden, kazada ölen ve yaralananların isimlerini belirlemeye çalıştı.

Geziye katılan öğrenci ve velilerin listesi şöyle:

Begüm Güler, Ergül Aygün, Serpil Öznur, Naz Tömer, Gülbin Koca, Özben Koca, Nergiz Kavalcı, Abdülkadir Akbulut, Özlem İncesu, M. Ali Küçükkurum, İbrahim Yalçınkay, Azize Sevinç, Deniz Evsen, Çağan Kağan Adıgüzel, Halil Adıgüzel, Melek Karadağ, Mustafa Karadağ, Emre Güven, Burhan Kılıçoğlu, Elif Çalmandan, Beyhan Saruhan, İsmet Alaş, Sabire Çoban, Mine Okbay, Tuğba Çoban, Selim Meriç, Nevin Kundakçıoğlu, Derya Karabalıklı, Songül Akcan, İbadettin Açan, Bilgün Adıgüzel, Açelya Adıgüzel, Kenan İne, Gülsüm İne, Ömer Utlu, Ferda Utlu, Meryem İncesu, Özgür İncesu, Buse Güler, Okşan Güler, Ezgi Karakaş, Hatice Oban ile sorumlu öğretmenler Yeşim Aygün ve Nuray İltuş.





























HABERİN AYRINTILARI SÜRECEK...

17 yıl önce