|

'Bu Avrupa medeniyetinin iflası'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya yönelik anti-demokratik tutumun yaşandığı Hollanda'nın asıl yüzünü 7 madde ile özetledi.

Yeni Şafak
11:04 - 12/03/2017 Pazar
Güncelleme: 11:23 - 12/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bakan Bozdağ sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
Bakan Bozdağ sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Hollanda uluslararası hukuku ve diplomatik gelenekleri hiçe sayarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan


Kaya'yı Türkiye toprağı sayılan elçilik binasına girmesini engelleyerek Almanya'ya sınır dışı etti. Yaşanan bu diplomatik


skandalın ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından 7 madde ile yaşananları Hollanda'nın asıl yüzünü özetledi.



Bakan Bozdağ;



"Hollanda hükümetinin yaptığı, Demokrasinin katledilmesidir. Hukukun üstünlüğünün çiğnenmesidir. Seyahat hürriyetinin engellenmesidir."



"Hollanda hükümetinin yaptığı, Toplanma hakkının ihlalidir. İfade hürriyetinin yok edilmesidir. İnsan haklarının mezara gömülmesidir."



"Hollanda hükümetinin yaptığı, Diplomatik nezaketin, ilkellikle çiğnenmesidir. Irkçılık,ayrımcılık ve islamafobi ile yabancı düşmanlığıdır."



"Hollanda hükümetinin yaptığı, Radikalizime destektir. Nazizim ve faşizimi diriltmektir. AB değerlerinin/Avrupa medeniyetinin iflasıdır."



"Bu ilkellik ile nazizm ve faşizm uygulaması karşısında AB,Avrupa Konseyi ve insan hakları örgütleri ve demokrasi havarileri suskun."



"Bunlar;demokrasi,insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusunda samimi değil, iki yüzlü. Diyoruz ki; adil,objektif, net ve herkese eşit olun."



"Bugün Hollanda'daki nazist/faşist uygulamayı yapanlar ve buna sessiz kalanlar, böyle giderse yakın gelecekte kendileri de konuşamayacaklar." ifadelerini kullandı.







Avrupa basını Hollanda'ya kör oldu




#Bekir Bozdağ
#Fatma Betül Sayan Kaya
7 yıl önce