|

Bu da Türk Forrest Gump

Barış sürecine katkı sunmak amacıyla Diyarbakır'dan İstanbul'a yürüyen Aktivist Cem Şirin Siverek ilçesine yetişti.

İha
00:00 - 28/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 19:29 - 28/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu da Türk Forrest Gump
Bu da Türk Forrest Gump

Diyarbakırlı aktivist Cem Şirin (45) çözüm sürecine destek olmak için 25 Eylül Çarşamba günü Diyarbakır'dan İstanbul'a kadar sürecek olan barış ve kardeşlik yürüyüşünün ilk durağı olan Siverek ilçesine yetişti.

Türkiye'de başlayan demokratikleşme, barış, kardeşlik ve çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla İstanbul'a kadar yaklaşık bin 570 kilometre yol kat etmeyi hedefleyen Şirin, yürüyüşüne 25 Eylül Çarşamba günü Sur ilçesindeki tarihi Keçi Burcu önünden başlayarak İstanbul'a doğru yürümeye başladı.

Aktivist Cem Şirin, yaptığı açıklamada, 'Diyarbakır'dan yola çıktım. Buradan Siverek, Adıyaman Menzile uğrayacağım. Orada belki bir iki gün kalırım. Adıyaman'dan da İstanbul'a doğru hareket edeceğim. Ortalama bin 570 kilometreye yürüyeceğim. Daha önceki gezim bin 143 kilometre olmuştu. Bu yürüyüşün amacı; barış, kardeşlik, hoşgörü, farkındalık, birlik, beraberlik, bütünlük, sabır, sebat, bolluk, bereket ve iade-i ziyaret bilincin gelişmesine katkı sağlayabilmektir. Yolda karşılaştığım insanlarla sohbet ederek onlarla barış, birlik ve beraberliğin bu zamanlarda daha fazla ihtiyaç olduğunu söylüyorum' ifadelerini kullandı.

Siverek ilçesi Selimpınar Mahallesi'ne varan Cem Şirin, vatandaşlarla kısa bir sohbet sonrası Adıyaman'a doğru yoluna devam etti.

11 yıl önce