|

Bu senenin yıldızı borsa yatırım fonları

Hisse senedi yatırımlarının geçtiğimiz dönemde toplam yatırım içindeki payının yüzde dört civarında kaldığını söyleyen HSBC Portföy Yönetim Genel Müdürü Aksel, faiz getirilerinin düşük olması nedeniyle 2013''te hisse yatırım fonlarına ilginin artacağını söyledi.

Ekonomi Servisi
00:00 - 22/01/2013 Salı
Güncelleme: 22:17 - 21/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Bu senenin yıldızı borsa yatırım fonları
Bu senenin yıldızı borsa yatırım fonları

Geçtiğimiz yıla damgasını vuran borsa performansı borsa fonlarına ilgiyi arttırdı. HSBC Portföy Yönetimi Genel Müdürü Namık Aksel, geçtiğimiz yıl özellikle hisse yatırım fonlarına ilginin arttığın belirterek, düşük faiz getirisi nedeniyle borsa yatırım fonlarına ilginin artacağını söyledi. HSBC tarafından düzenlenen ''2012 Yatırım Performansı ve 2013 Görünümü'' konulu toplantıda konuşan Namık Aksel, 2012''de HSBC yönetimindeki fonlarda ciddi getiri gerçekleştiğini kaydederek, neredeyse tüm fonların banka mevduatının yüzde 9 üzerinde kazandırdığını açıkladı.

HSBC FONLARI İLK SIRADA YER ALDI

2012''nin hisse senedi performansı açısından çok verimli geçtiğini aktaran Aksel şöyle devam etti: ''HSBC yönetimindeki fonlarda oldukça iyi bir performans gösterdi. Fonların yüzde 95''inin karşılaştırma ölçütlerinin üzerinde getiri sağladı. Tüm fonların seneyi benzerlerinden oluşan fon grupları içerisinde 1. ve 2. çeyreklik dilimde bitirdi. HSBC Bank A Tipi Hisse fonu yüzde 74,2 brüt getiri ile piyasadaki tüm fon grupları içerisinde getiri bakımından ilk sırada yer aldı. HSBC Turkey Equity Global Yatırım Fonu ise kendi grubu içerisinde ilk sırada yer aldı.''

Hisse senedine giriş artacak

Bundan sonraki süreçte faizlerin düşmesiyle mevduatın zamanla cazibesini kaybedeceğini ve hisse senedi piyasalarına ise girişin artacağını ifade eden Aksel, İMKB''nin 2012''de gösterdiği yüzde 52,6''lık performans sonrasında hala pahalı olmadığını söyledi. Aksel, Fitch''in ardından bu yıl diğer iki kredi derecelendirme kuruluşu tarafından bir yatırım yapılabilir notun daha geleceği öngörüsünde bulunarak, ''Hisse senedi piyasalarına olan ilgi devam edecek. Getiri arayışı, özellikle gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımlarını destekleyecek'' diye konuştu.


11 yıl önce