|

Bulgaristan'da E-5 alarmı

Transit geçiş yapan araçları soyan Bulgar Mafyası'na karşı özel bir tim kuruluyor. Bulgar yetkililer, içerisinde güvenli geçiş için öneriler bulunan broşürler dağıtarak yabancıları uyaracak.

.
00:00 - 15/07/2001 Pazar
Güncelleme: 11:01 - 20/05/2014 Salı
Yeni Şafak
Bulgaristan'da E-5 alarmı
Bulgaristan'da E-5 alarmı

Bulgaristan'da İçişleri Bakanlığı ülkeden transit geçiş yapan yabancıların korkulu rüyası olan ve "E-5 mafyası" olarak tanınan soygunculara karşı alarma geçti. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Albay Metodi Davidov, ülkedeki transit yollarda soygun ve gasp olaylarının önlenmesi için özel bir tim kurulacağını bildirdi.

Polis kontrolleri artırıldı

Davidov, başta Türk gurbetçiler olmak üzere tüm yabancıları, ülkeden konvoy halinde ve gündüz geçiş yapmaları konusunda uyardı. Yollardaki polis kontrollarının artırıldığını belirten Davidov, ayrıca sadece otoyol soyguncularına karşı mücadele edecek özel bir tim kurulacağını açıkladı. Davidov, özel timin kurulmasıyla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi.

Broşür dağıtıldı

Yabancılara Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak hazırlanmış uyarı broşürleri de dağıtılacak. Otoyol soyguncularına karşı alınacak tedbirlerin anlatıldığı broşürlerin 10 güne kadar basılacağı ve dağıtımına başlanacağı açıklandı. Broşürlerde, otoyol soyguncularının kullandığı yöntemler ve yöntemlere karşı nasıl davranılması gerektiği belirtilecek. n SOFYA

BULGARİSTAN'DAN GEÇİŞ YAPACAKLARA UYARILAR

Gece yolculuğu yapmayın. Sınır kapılarındaki güvenli park yerlerinde sabahı bekleyin.

Transit geçişlerinizi, mümkünse en az 3-4 araçlık konvoylar halinde yapın.

Güzergah üzerinde büyük dinlenme tesislerinde mola verin.

Cüzdanınızı veya ziynet eşyalarınızı kalabalık yerlerde ortaya çıkarmayın.

Soyguncular genelde polis kıyafetine benzer kostümlerle soygun yaptıkları için gerçek Bulgar polis üniformalarını iyi tanıyın.

Sizi durdurmak isteyen polislerden şüphelendiyseniz, kesinlikle kapılarınızı açmayın.

İçişleri Bakanlığı karanlık yerlerde polis kontrolunu yasaklamıştır. Karanlık yerlerde sizi durdurmak isteyen kişileri kesinlikle dinlemeyin.

Polislere kesinlikle rüşvet vermeyin

Takip edildiğinizden şüphelendiyseniz, en yakın polis karakoluna bilgi verin.


23 yıl önce