|

Bulgaristan'dan Türkiye'ye AB tesellisi: Karamsar olmayın

Cihan
00:00 - 20/03/2007 Salı
Güncelleme: 14:36 - 20/03/2007 Salı
Yeni Şafak
Bulgaristan'dan Türkiye'ye AB tesellisi: Karamsar
Bulgaristan'dan Türkiye'ye AB tesellisi: Karamsar

Avrupa Birliği'ne (AB) yeni yıl ile birlikte üye olan Bulgaristan, Türkiye'ye üyelik konusunda teselli verdi. Resmi temaslarda bulunmak için Bulgaristan'a gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bojidar Bojinov ile görüştü. Türk işadamları ve yatırımcılarının da yer aldığı bir toplantıda Babacan ile görüşen Bojidar Bojinov AB üyeliği konusunda Türkiye'nin iyimser olması önerisinde bulundu.

11 yıl önce Bulgaristan'ın AB'ye üye olacağının söylendiğinde buna kesinlikle inanmadığını belirten Bojinov, ancak şu anda bir AB ülkesi olduklarını, Türkiye'ye için de aynı şeyin gerçekleşeceğine inandığını aktardı. Bojinov ayrıca, herkesin bu üyeliğin gerçekleşmeyeceği yönünde karamsar olsa da Balkanlar'ın istikrarı için bu üyeliğin gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ali Babacan'ın 'Siz üyeliğin gerçekleşeceğine inanmıyor muydunuz?' sorusuna Bojinov, “Şahsen Bulgaristan'ın üye olacağına kesinlikle inanmıyordum. Hayatım süresince bu üyeliği göreceğime ihtimal vermiyordum.” şeklinde cevapladı.

Babacan da üyelik süresince alınan yolun önemli olduğuna değindi.

17 yıl önce