|

Burgaz bombacısı kameraya yakalandı

Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde İsrailli turistlerin bulunduğu bir otobüsü hedef alan bombalı saldırıyı düzenlediği iddia edilen şahsın görüntüleri yayınlandı.

00:00 - 20/07/2012 Cuma
Güncelleme: 23:06 - 19/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Burgaz bombacısı kameraya yakalandı
Burgaz bombacısı kameraya yakalandı

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, Burgaz'da İsrailli turistleri hedef alan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği olaydaki canlı bombanın görüntülerini basına dağıttı. Yayınlanan görüntülerde, saldırıdan bir saat kadar önce sırt çantalı ve kısa pantolonlu bir şahsın havaalanının terminal binasında dolaştığı görülüyor. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, intihar saldırganı olduğu tahmin edilen şahısla ilgili sahte bir Amerikan sürücü belgesi bulunduğunu söyledi. Saldırıyı üstlenen olmazken İsrail hükümeti, Hizbullah ve İran'ı suçladı.

SON BİLGİLERE GÖRE ÖLÜ SAYISI 7

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov, daha önce sayısı 8 olarak açıklanan ölenlerin 7 olduğu, bunların 5'inin İsrail vatandaşı olduğunu açıkladı. Hayatını kaybeden diğer kişilerin, otobüsün Bulgar şoförü ve bombayı patlatan terörist oldukları kaydedildi. Teröristin üzerinde sahte olduğu anlaşılan Amerikan sürücü ehliyeti bulunduğu doğrulandı. Öte yandan Saldırısında hayatını kaybedenler için başkent Sofya'daki sinagogda ayin yapıldı.


Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Türkiye, Bulgaristan'ın Burgaz Havaalanı'nda İsrailli turistleri taşıyan otobüse düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda "aralarında Mustafa Kösöv isimli Türk asıllı Bulgar vatandaşının da bulunduğu kişinin hayatını kaybettiği" belirtildi. Açıklamada, "Terör bir insanlık suçudur ve hiçbir şekilde mazur gösterilemez" denildi.



12 yıl önce